o lume mai buna

Sursa foto: http://bit.ly/IBHEcF

Tema: am primit două “cereri” cu două titluri de compuneri care se potrivesc perfect, ba chiar aș zice că ați putea să vă inspirați una de la alta. Una este cu titlul “O lume mai bună“, iar a doua cu titlul “O viață liberă“. De ce spun că cele două teme sunt complementare? Pentru că o lume mai bună înseamnă o viață liberă, nu? 🙂
Pui de compunere 1: Cum ar fi să nu mai spunem NU măcar pentru o zi? Oamenii din jurul nostru ar fi mai liberi, pentru că nu ar mai exista constrângeri și ar fi mai fericiți, așadar am avea o lume mai bună. Puteți povesti despre pățaniile prin care treceți într-o zi în care v-ați decis să nu mai spuneți de dimineața până seara NU.
Pui de compunere 2: Dacă ai avea o singură dorință prin care să transformi lumea în una mai bună sau să faci în așa fel încât mai mulți oameni să fie liberi ce ți-ai dori?
Poate vrei să oprești incendiile din lume sau sărăcia ori să nu mai existe nicio boală…
Pui de compunere 3: Imaginează-ți cum ar fi să nu mai existe bani și oamenii să cumpere anumite lucruri doar dacă zâmbesc. Cu alte cuvinte, o bicicletă costă 5 zâmbete, o pâine un zâmbet și așa mai departe.
Nu am fi oare toți oamenii mai buni și mai liberi?
Spor la scris!