Tema: Compunere cu titlul “Excursie la munte”

excursie la munte

Sursa foto: http://bit.ly/eBHylT


Pui de compunere 1 – Părinții voștri se decid să plecați un weekend la munte. Unde mergeți? Mama sau tata a decis locația? Mergeți să vizitați ceva sau doar pentru o plimbare? Când vă întoarceți? Este prima dată când plecați la munte?
Descrie drumul. A fost cu mașina sau cu trenul? Ce ați văzut pe fereastră? Dacă ați mers cu trenul v-ați împrietenit cu cineva pe drum?
Vă place mai mult la munte sau la mare? Este zăpadă? Ați mers la sănuiș pe pârtie? Poate v-ați întâlnit cu un coleg de clasă pe pârtie. Ce ați vorbit cu el? Era cu părinții?
Pui de compunere 2 – Pentru că ați luat o notă mare la școală părinții vă fac un cadou o excursie la munte, la Sinaia, unde veți primi un alt cadou – ce vreți voi! Pe drum îți aduci aminte de bunica. Ea a rămas singura acasă și vreți să se bucure și ea de o ieșire la munte. Vorbiți cu părinții să o ia și pe ea. Faceți cale întoarsă din drum și îi faceți o bucurie bunicii care acceptă fericită să meargă la munte cu voi.
Cum drumul către casa ei a fost lung este deja seară și decideți să mergeți a doua zi în excursie.
Pui de compunere 3 – Mergeți la munte și într-o drumeție vă întâlniți cu ursul.Vă este frică de el. Ce faceți? Imaginați-vă un dialog cu părinții voștri care sunt și ei speriați. În câteva minute vine pădurarul care sperie ursul și vă povestește ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu vă păstrați calmul la întâlnirea cu ursul.