Cum mai e puțin și începe școala am văzut că mulți dintre voi sunteți în căutarea de idei pentru vestita compunere de început de an: “Cum a fost în vacanța de vară“. Noi am mai scris despre asta, dați click pe compunerea despre vacanța de vară ori pe compunerea despre amintiri din vacanța de vară sau căutați cuvintele “vacanță” ori “vară” în căsuța din dreapta sus, acolo unde scrie “Caută o compunere“!

Sursa foto: http://bit.ly/q0r2AE

Tema – Tot legat de primele zile de școală după lunga și frumoasa vacanță, astăzi scriem câțiva pui pentru o compunere cu tema “Dialog între doi prieteni în prima zi de școală”.

Pui de compunere 1 – Colegul vostru de bancă lipsește din prima zi de școală și voi nu mai aveți cu cine să stați în bancă. Povestiți cum îl rugați pe unul dintre prietenii voștri să se mute cu voi și cum vă faceți tot felul de planuri despre cine unde o să stea și cum o convingeți pe învățătoare/profesoară/dirigintă să nu vă mute din bănci.

Pui de compunere 2 – Cel mai bun prieten al vostru este o… furnică! Furnicile au și ele școala lor și la finalul primei zile de școală vă întâlniți pe drum și vă povestiți aventurile. Furnica are o mare nelămurire: ea crede că greierii chiulesc cam des și vă întreabă tot felul de lucruri despre cum este la voi la școală pentru a vedea dacă un greiere s-au plia mai bine pe cerințele de la voi de la școală.

Pui de compunere 3 – Dacă

vreți o compunere mai cuminte povestiți cum vorbiți cu unul dintre prietenii voștri de la școală despre ce ați făcut în vacanță, pe unde v-ați plimbat, despre temele pentru vacanța de vară, care a fost cea mai grea/cea mai ușoară, dacă v-ați făcut noi prieteni sau dacă ați mai ținut legătura cu ai voștri colegi!

PS – Poate vă inspirați și din compunerea despre școala viitorului! Cum în temă nu este specificat despre ce școală este vorba, puteți inventa ce vreți voi!

Să vă distrați în ultimele zile de vacanță și sper să aveți parte de un an școlar plin de note numai de 10! 😀