Tema – compunere după următorul enunț: „Mâncătorii de pietre  sunt neliniștiți – nu pot dormi sub cerul liber și zgomoul valurilor mării îi deranjează. Întâmplător tabăra în care te afli alături de colegii de clasă e situată chiar lângă plaja uriașilor.Vă plimbați pe faleză și dintr-o dată zăriți un uriaș care se mișcă de colo – colo agitat

Din câte înțeleg eu, cred că ar fi nevoie de două mari idei: una care să explice cum de vă aflați chiar acolo și alte care să vină cu o anumită întâmplare după ce ați văzut uriașul pe plajă. Să începem, zic:

Sursă foto: http://bit.ly/r1zyZn

Pui de compunere 1 – În fiecare vară părinții vă trimit în tabere cu clasa, dar voi v-ați cam plictisit și de data aceasta vă doriți ceva mai… altfel. Găsiți în bibioteca de acasă o carte mare și prăfuită pe care scrie „Nu mă deschide” și în ea ați găsit o mulțime de vrăji. Ai citit una cu voce tare și vă treziți într-o alte lume, unde totul este roz și unde nimeni nu vorbește. Ești alături de colegii de la școală și de o profesoară, pare o adevărată tabără, dar nimeni nu scoate un sunet.

Doar uriașii pot vorbi și voi puteți să comunicați cu ei prin semne. Te-ai dus la uriașul de pe plajă și el ți-a mărturisit că e tare trist din cauza faptului că nimeni nu poate vorbi cu el. Este din pricina unei vrăji puternice care îi ține pe toți muți, doar ei pot vorbi, pentru că ei sunt slujitorii unei regine rele, iar regina nu îi poate muți și pe ei pentru că are nevoie de vocea lor puternică atunci când atacă alte regate. Totul s-a întâmplat din pricina mâncătorilor de pietre care au adus-o în ținut pe regină. Cum ajuți lumea aceasta să scape de răutățile reginei?

Pui de compunere 2 – Totul este un vis și într-un vis poți inventa orice. Spune că ți-ai pus o dorință și ai ajuns pe plaja despre care am aflat în citat și că uriașul era agitat pentru că nu avea cu cine să se joace. După ce ați aflat asta, v-ați decis să vă jucați voi cu el, numai că totul era foarte dificil. Jucăriile voastre erau mult prea mici pentru el și atunci când încerca să vă atingă sau să vă spună ceva uriașul vă rănea. Atingerea lui era mult prea puternică și vocea lui părea mai degrabă un tunet răsunător. Cum rezolvați situația?

Pui de compunere 3 – Sunteți în lumea mâncătorilor de pietre, care, de fapt, sunt niște oameni care nu pot mânca nimic altceva decât pietre și noaptea se transformă în

pești. Ei sunt foarte agitați pentru că va veni o furtună mare și nu sunt conviși că vor putea intra în apă din cauza valurilor. Dacă ei nu intră în apă atunci când se transformă în pești vor muri.

Uriașul care este agitat știe asta și încearcă să-i ajute! Asta deși uriașii nu sunt prieteni cu mâncătorii de pietre și dacă află ceilalți uriași că unul de-al lor vrea să îi ajute, l-ar exclude din ținut.

Voi îl cunoașteți bine pe Zeul Vremii și ați putea să vă duceți la el să-i cereți o favoare: aceea de a opri furtuna care este pe cale să vină, numai că știți că pentru a accepta asta, Zeul Vremii va vrea ceva în schimb, așa că decideți să vorbiți cu toți mâncătorii de pietre, să vedeți ce ar putea oferi comunitatea lor zeului…

Sper să vă ajute ideile de mai sus! Vacanță frumoasă și spor la scris compuneri noi și inedite! 🙂