Tema – Ermina ne cere câteva idei pentru a începe o scrisoare către părinți. Nu știu exact dacă este vorba de o compunere (pentru că ea îmi spune că este în excursie și că îi este dor de ei) sau de o scrisoare pe bune, așa că încercăm să o ajutăm în ambele cazuri.

scrisoare catre parinti

Sursa foto: http://bit.ly/gVdHWp

Pui de compunere 1 – Scrisoare pe bune
Dacă ești în tabără sau în excursie parcă nu e tocmai frumos și personal să le trimiți părinților acasă doar o vedere fără să le spui nimic. Nu de alta, dar tu nu te implici deloc emoțional atunci când cumperi o vedere frumos colorată și o pui la poștă, așa că sfatul meu este să le scrieți de mână câte ceva. Știu că toată lumea are telefoane mobile și că probabil vorbiți cu ei zilnic la telefon, dar, credeți-mă că ce vor bucura mai mult atunci când vor primi scrisoarea. Veți demonstra că v-ați gândit la ei chiar și atunci când erați departe.
Bun, ne-am decis să scriem, dar ce veți scrie mai exact?
– Despre drumul către locul în care sunteți
– Cum sunt colegii?
– Unde v-ați distrat cel mai mult?
– Cum este peisajul?
– Ce ați vizitat?
– Cu cine stați în cameră?
– Ce vă place cel mai mult în această excursie/tabără?
– Dar ce nu vă place deloc?
Cel mai important este să fiți sinceri, să povestiți cât se poate de sincer tot ce vi se întâmplă. Părinții sunt acele persoane care vă iubesc cel mai mult, deci nu se așteaptă să scrieți metafore sau epitele, ei vor doar să afle că suneți bine, că vă distrați, iar dacă demonstrați că v-ați gândit la ei atunci când sunteți plecați de acasă deja i-ați făcut părinți fericiți!
Pui de compunere 2 – Dacă e vorba de o compunere pentru școală este și mai simplu! Nu uitați că atunci când profesorul nu vă oferă indicii și nu vă specifică clar faptul că NU ar trebui să fie o compunere fantastică, atunci aveți toate posibilitățile la dispoziție. Vă puteți imagina ORICE și tot ce vă trece prin cap le puneți pe o foaie de hârtie, legați ideile între ele și… gata! Aveți o super compunere.
Puteți reține punctele de mai sus (de la scrisoarea pe bune către părinți) și să schimbați “atmosfera” sau mai bine zis să schimbați împrejurimile și gata compunerea.
Idei:
– Excursia voastră este pe lună sau pe Marte
– Ați plecat cu școala în tărâmul florilor
– Sunteți sub ape și sunteți înconjurați de sirene
– Pentru câteva zile ați plecat în lumea somnului
Răspundeți la întrebările de mai sus, ținând cont de “specificul” excursiei fantastice și gata scrisoarea cătrea părinți.
Spor la scris !