D. are nevoie de idei pentru tema “amintiri din vacanţa de vară“. Recomand să vă uitaţi şi la puii de compuneri despre ‘o întâmplare din vacanţa de iarnă‘ şi ‘impresii de vacanţă‘. Dacă totuşi nu vă inspiră suficient, iată încă câţiva pui de compuneri cu amintiri şi vacanţa de vară…

Pui de compunere 1 – amintiri din vacanţă
Nu a precizat nimeni ca trebuie să scrieţi amintiri despre vacanţa de vară, aşa că puteţi povesti şi despre amintirile pe care le-aţi avut în timpul verii… ceea ce vă permite să scrieţi cam despre orice: copilărie, un fel de mâncare, un personaj real sau fictiv, o viaţă anterioară (când aţi fost unicorn, sau ceva…), altă vacanţă. Menţionaţi doar unde eraţi şi ce făceaţi în timpul vacanţei de vara, respectiv ce v-a stârnit amintirea despre ce vreţi voi.

Pui de compunere 2 – (mai mult sau mai puţin) de aşteptat
E clar că se aşteaptă să povestiţi ceva întâmplat în timpul vacanţei de vară, dar cum nimeni din clasă nu v-a fost alături, nu au cum să vă verifice dacă ce povestiţi s-a întâmplat cu adevărat sau nu. Aşadar amintirile voastre pot fi despre:
– un personaj fictiv pe care l-aţi întâlnit (căutaţi pe blog pui de compuneri despre animale, personaje, basme etc.)
– cântecul compus de voi pe care îl fredonaţi pe plajă şi care v-aţi trezit peste două săptămâni că este noul hit al formaţiei de mare renume X
– lumea paralelă fantastică în care aţi ajuns din greşeală căutând un obiect pierdut (portofel, ochelari, jucărie…)
– cum aţi cunoscut vedeta voastră internaţională preferată şi aţi făcut o sumedenie de lucruri împreună (dar în cele din urmă v-aţi trezit din somn şi aţi realizat că a fost doar un vis)
– cum aţi inventat un obiect care putea să revoluţioneze lumea şi să o facă un loc mai bun, dar nu v-a luat nimeni în serios cu producerea lui din cauza vârstei (dar lasă, că vă faceţi voi mari şi le arătaţi cât de amarnic au greşit!)

Pui de compunere 3 – mai trasă de păr
Dacă profesorul vostru apreciază imaginaţia şi are simţul umorului, puteţi reformula tema pe care v-a dat-o, transformând-o în “amintiri din vacanţa de vară a unui/ unei […]” – completaţi cu orice obiect, animal, personaj de basm vă este drag. Exemple: amintiri din vacanţa de vară a:
– unui bursuc
– unei umbrele
– unui tren
– unei scoici
– unui fir de nisip
– unui prosop
– unei căprioare
– unei zâne care nu poate sta la soare
… etc.

Ca să fie mai simplu, puteţi scrie compunerea ca şi cum personajul principal şi-ar povesti amintirile într-o scrisoare către voi, sau un prieten, sau o rudă.

Spor la scris!