Tema: compunre cu titlul “O bibliotecă vrăjită”

biblioteca magica

Sursa foto: http://bit.ly/ABT2TB

Pui de compunere 1 – Trebuie să ajungi la bibliotecă pentru că ai o temă pentru biologie, așa că începi să cauți cartea de care ai nevoie în departamentul special, când începi să vezi tot felul de viețuitoare prin jurul tău, unele dansează printre cărți, altele sar din cărți chiar pe tine.
Un elefînțel se apropie de urechea ta și-ți șoptește ceva, parcă ți-a spus un cuvânt magic, pe care nu l-ai înțeles bine.
Te întorci acasă, supărat că nu ai reușit să-ți face tema și te gândești la cuvântul magic, când la un moment dat îți apar din nou toate viețuitoarele pe care le-ați văzut la bibliotecă… ele te ajută să-ți faci și temele și curat în cameră, dar îți cer în schimb…
Pui de compunere 2 – Descoperi în bibiotecă un tunel care se deschide doar dacă miști o carte într-un anume fel. Tunelul te duce către un regat, unde regele este o carte, iar toți slujitorii său sunt doar foi de hârtie. Dacă toate foile sunt puse cap la cap ei compun cartea cu toate amintirile lumii.
Cu alte cuvinte, o singură foaie dacă este pierdută, atunci amintirile multor oameni se vor șterge.
Pui de compunere 3 – Sub biblioteca școlii se află un muzeu al istoriei, dar nimeni nu știe că dacă deschizi cartea de istorie într-un anume loc din bibliotecă ajungi ca prin magie în muzeu, iar noaptea muzeul prinde viață.
Directorul școlii vrea să mute biblioteca, iar asta înseamnă că muzeul va rămâne fără magie, iar animalele nu vor mai prinde viață noaptea. Ce faci tu ca să împiedici asta?