Tema: compunere cu titlul “Aventura unei frunze”

Sursa foto: http://bit.ly/UbO0r2

Pui de compunere 1:  Ganditi-va la activitatea unei frunze pe tot parcursul anului, cum primavara iese la lumina, vara este mangaiata de razele soarelui, iar toamna ajunge pe sol, in timp ce iarna se ascunde de frig sub zapada.

Care credeti ca este anotimpul preferat unei frunze? Credeti ca celelalte frunze ii sunt prietene / prieteni sau rude? Cum ar arata o familie de frunze? Ce ar vorbi ele atunci cand frunzele vad un vierme sau o floare cum apare langa ele?

Pui de compunere 2: Una dintre frunze, mezina familiei, vrea

sa fie luata de vant pentru a “pleca in lume”. Ea isi doreste sa exploreze lumea, asa ca face tot posibilul sa se miste cat mai mult pentru a fi luata de prima rafala mai puternica.

Intr-o zi, ajutata de creanga copacului de care este lipita, reuseste sa fie luata de un vant puternic si ajunge in curtea unei case unde se juca un copil de cativa ani.

Copilul a vazut-o si a luat-o de jos pentru a o usca in ierbarul sau insa, imediat ce a asezat-o in caiet, frunza a inceput sa-l roage sa-i redea libertatea…

Pui de compuneri 3: O frunza abia nascuta a cazut din copac, iar familia acesteia incearca sa o ridice inapoi, cu ajutorul vantului si al pamantului. Cum reuseste mica frunza sa revina in sanul familiei?