Tema: compunere cu titlul “Palatul jucăriilor”

palatul jucariilor

Sursa foto: http://bit.ly/Xzwcur

Pui de compunere 1: Toate jucăriile își încep viața atunci când un copil se joacă pentru prima dată cu ele. Imaginați-vă că este ca și cum noi oamenii ne naștem, așa și jucăriile încep să simtă și să trăiască atunci când un copil le desface ambalajul și se joacă pentru prima dată cu ele.

În tot acest timp jucăriile au un Parlament, care își desfășoară activitatea într-un palat al jucăriilor, desigur.

În fiecare lună, fiecare jucărie trebuie să trimită către Parlament o scrisoare prin care povestește despre activitățile pe care le-a avut, despre cum a distrat și a educat copiii și doar în funcție de toate aceste lucruri jucăria primește dreptul la o nouă lună de viață de la oficialii Parlamentului.

Pui de compunere 2: V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă cu jucăriile pe care le-ați pierdut? Ce ar fi dacă ele s-au aduna într-un palat al jucăriilor, unde ajung doar acelea care au fost stricate de copii?

Imaginați-vă că ați ajuns în acest palat. Ce poveste v-ar spune o păpusă Barbie fără mâini și cu părul tăiat scurt? Ar fi ea oare fericită?

Pui de compunere 3: Dacă ar exista un palat al jucăriilor unde toate jucăriile se fac, cine ar fi regina? Dar regele? Ar avea supuși? Cine ar fi aceștia?