Tema – compunere cu o intamplare amuzanta, dar care sa contina doua dintre expresiile / cuvintele: arde, regret, a procura, a-si da seama sau a informa.

Sursă foto: http://bit.ly/RTMifk

Pui de compuneri 1 – Intr-o seara de iarna te decizi sa-ti faci un ceai, numai ca a sunat telefonul si cand te-ai intors ai vazut ca ibricul a cazut de pe aragaz, iar pliculetul de ceai arde.

Arunci ceva apa pe el si incepi sa auzi voci, pliculetul de ceai a inceput sa vorbeasca si sa povesteasca despre regretele lui. Cel mai mare regret? Faptul ca nu a reusit sa-ti ofere un ceai delicios.

Cum il ajuti pe el sa nu mai fie suparat?

Pui de compuneri 2 – Ajungi acasa dupa o zi de scoala si te trezesti ca toate lucrurile din casa au prins viata, iar patul se cearta cu fotoliul. Daca patul spune ca el este cea mai importanta piesa de mobilier din casa, fotoliul sustine contrariul si crede ca el este “regele”.

Cand te vad pe tine te intreaba care e parerea ta, numai ca tu nici macar nu intelegi cum de ele pot vorbi, asadar te spui “Regret, dar nu inteleg ce se intampla”. Nici nu termini bine de spus asta, ca vine scaunul care spune ca el iti procura confortul de care ai nevoie cand stai la birou, deci el ar trebui sa fie piesa de mobilier cea mai apreciata…

Cum le impaci?

Pui de compuneri 3 – Uiti sa te informezi cu privire la orarul tau de la scoala si iti dai seama tarziu ca nu ai nici cea mai vaga idee care sunt orele de maine. Chiar daca regreti ca nu te-ai uitat la program, iti dai seama ca e o informatie care arde, deci trebuie sa procuri aceste informatii de la o colega.

Iti suni colega si ea iti spune ca nu are nici cea mai vaga idee pentru ca pleaca pe Marte, pentru a-si cauta pisica. Crezi ca e o gluma, numai ca ea incepe sa-ti ofere tot felul de detalii care mai de care mai ciudate, asa ca te decizi sa

ii faci ii vizita.