E. are nevoie de idei pentru tema “frunzele plâng“, iar R. are nevoie de idei pentru tema “de vorbă cu o frunză“. O sa încerc să le combin, astfel încât să fie amândoi mulţumiţi.

Pui de compuneri 1 – frunzele plâng
– De ce plânge un om? Cum arată un om care plânge? Cum te porţi, ce îi spui unui om care plânge?
– De ce ar plânge o frunză? De frică, de tristeţe, de bucurie, de supărare? Ce i-a produs starea asta?
– Cum arată frunzele care plâng? De ce plâng mai multe?

Varianta 1: Povesteşte cum ai ajuns să-ţi dai seama că frunzele plâng, cum ai reacţionat, cum a fost conversaţia dintre voi şi care a fost concluzia discuţiei.

Varianta 2: Povesteşte despre un copil care când a văzut prima dată frunze cu rouă pe ele a crezut că frunzele plâng şi a încercat să le înveselească…

Varianta 3: Povesteşte conversaţia dintre nişte flori care zâmbesc şi frunzele care plâng…

Oricare din variantele de mai jos de la “de vorbă cu o frunză” pot fi motive de plâns… 🙂

Pui de compuneri 2 – de vorbă cu o frunză
În primul rând, toate cele trei variante de mai sus sunt conversaţii cu frunze. O poţi adapta pe oricare dintre ele la tema “de vorbă cu o frunză”.

În al doilea rând, te poţi inspira şi din puii de compuneri pe tema “glasul pădurii” sau “povestea unui fir de iarbă”, adaptând conversaţiile cu pădurea sau firul de iarbă la frunze 🙂

Altfel, iată câteva idei de conversaţii cu o frunză… Completează-le spunând cum ai ajuns să stai de vorbă cu frunza şi ce ai făcut în urma discuţiei.
– despre cum e să fii frunză
– despre cum e să fii om
– despre poluare
– despre soare
– despre şcoală
– despre albine
– despre zâne
– despre diferenţa dintre a trăi într-o pădure şi într-un ghiveci de apartament

Atunci când scrieţi, încercaţi să vă închipuiţi că sunteţi chiar în faţa unei frunze şi puneţi-vă în locul ei atunci când scrieţi ce spune ea. Puteţi chiar să luaţi o frunză adevărată lângă voi, să vă inspire 🙂

Spor la scris!