(P)

Avem peste 10 ani de experiență în stomatologia pentru copii și peste 38 000 de părinți mulțumiți.

Pentru a transforma fiecare vizita a copilului intr-o experienta ludica si pozitiva pentru copii, in clinicile noastre am creat un ambient prietenos, de poveste. Medici stomatologi pediatri din echipa DE4KIDS sunt specializati in lucrul si comunicarea cu copiii si detin tehnici avansate pentru eliminarea anxietatii la dentist.

De asemenea, in clinicile noastre avem si o echipa de psihologi pregatiti sa raspunda solicitarilor parintilor in ceea de priveste rezolvarea anxietatii copilului la prima vizita.

Pe langa toate acestea, părinții au un rol esențial în pregătirea copiilor pentru prima vizită în cabinetul stomatologic. Este important ca un parinte, indiferent de experientele dentare personale, sa nu transmita copilului sentimente de teama, de neplacere in legatura cu vizita la medicul stomatolog pediatru.

Sfaturi avizate pentru părinți fericiti

Informati-va în legătură cu prima vizită

Conform AAPD (Academia Americana de Stomatologie Pediatrica) prima vizită a copilului la medicul dentist pediatru ar la medicul stomatolog să aibă loc în jurul vârstei de 1 an sau la 6 luni după apariția primului dinte. Cariile sunt destul de frecvent întâlnite chiar și la dinții de lapte și necesită tratare eficientă pentru a asigura dezvoltarea sanatoasa a dinților definitivi și a maxilarelor. De asemenea, o afectiune dentar frecvent intalnita in cazul copiilor o reprezinta fenomenul de demineralizare a dintilor ce trebuie atent monitorizat de catre medicul stomatolog pediatru pentru a evita evolutia negativa in carii dentare.

Respectati timpul alocat primei vizite

Prima vizita, sau chiar primele doua vizite, la medicul stomatolog pediatru sunt de acomodare a copilului cu medicul dentist, cu scaunul stomatologic si cu ambientul. Astfel, la finalul vizitei, copilul trebuie să vada cabinetul dentar ca un mediu plăcut, vesel, în care să se simtă confortabil. De aceea, este important ca părintele să nu grăbească prima vizită la dentist și nici să o amâne din cauza lipsei de timp.

Nu asteptati aparitia unei urgente sau a unei dureri dentare pentru a programa prima vizita la medicul dentist pediatru

Copilul trebuie să se obișnuiască cu vizitele la cabinetul dentar înainte de a suferi de o afecțiune dentara, care sa ii transforme vizita la medicul stomatolog pediatru intr-una neplacuta. Prin urmare, părinții au rolul de a le face cunoștință copiilor cu universul stomatologic pentru a căpăta încredere și deprinderi sanatoase in ceea ce priveste ingrijirea dentara.

Programarea primei vizite in cursul diminetii – atunci cand copilul este odihnit si va coopera mai bine cu medicul

Din experienta de lucru, copiii sunt mai cooperanti atunci cand desfasoara activitati in prima parte a zilei, deoarece sunt mai odihniti si nu sunt expusi diferitilor factori excitanti, asa cum se intampla pe parcursul unei zile.

Pregatirea copilului în prealabil

Cele mai multe traume se nasc din frica de necunoscut. De aceea, recomandăm părinților să pregătească copilul din timp pentru vizita la medicul stomatolog pediatru, chiar cu 3-4 zile înainte. Să îi explice zilnic motivul pentru care merge la dentist si sa ii povesteasca cum este atmosfera din clinica si ca o va cunoaste pe zana maseluta etc. Astfel, copilul se va obișnui cu ideea de a merge la dentist și va înțelege necesitatea acestei activități. Dacă nu va fi luat prin surprindere, copilul va accepta mai ușor ceea ce i se întâmplă.

Nu recomandăm părinților să mintă sau să îi șantajeze pe copii in legatura cu mersul la cabinetul dentar. Informați cu dragoste, cu sinceritate și repetitiv, copiii vor ajunge în final să accepte acest demers si sa isi creeze o imagine pozitiva. În caz contrar, pentru copiii cu un grad ridicat de anxietate, vă punem la dispoziție servicii de consiliere psihologică cu unul dintre psihologicii din echipa DENT ESTET 4 KIDS, care va pot ajuta sa gestionati eficient temerile si emotiile copilului. Mai multe detalii despre soluțiile noastre pentru pacienții anxioși puteți găsi aici.

Oferiti medicului stomatolog pediatru toate informatiile necesare

De asemenea, recomandăm părinților să informeze medicul stomatolog pediatru, fara a omite detalii, despre istoricul medical familial, despre eventuale afectiuni ale copilului, tratament medicamentos urmat, alergii sau alte aspecte care ar putea afecta bunul mers al tratamentului.

Pregatiti o listă de întrebări

Daca va doriti sa aflati cat mai multe informatii cu privire la cum puteti mentine dintii copilului sanatosi sau despre diferite alte aspecte (ingirjirea dintilor de lapte, sigilarile dentare, demineralizare, carii etc.) pregatiti o lista de intrebari si nu va jenati in a intreba medicul orice informatie pe care o considerati importanta. Îngrijirea dentară este supervizată indeaproape de către părinte și evaluată periodic, odată la 3-4 luni, de către medicul stomatolog pediatru.

Stabiliti din timp vizitele periodice la medicul stomatolog

Vizitele periodice la cabinetul stomatologic trebuie stabilite din timp de către părinți pentru a menține o relație de încredere și siguranță între doctor și pacient. Copii trebuie obișnuiți cu o rutină adecvată de îngrijire orală.

Părinții trebuie să fie un exemplu pentru copii

Educația dentară începe de la o vârstă fragedă și se mentine pe perioada intregii vieti. Un adult este mereu primul reper pe care si-l ia copilul, astfel ca, fie ca iti doresti sau nu, vei fi exemplul pe care el il urmeaza. De aceea, este important si ca adulții să respecte ritualul de igienă orală precum periajul dentar, dușul bucal, folosirea aței dentare și a apei de gura, cat si evaluarea periodică de 2 ori pe an la medicul dentist. Astfel, copiilor le va fi ușor să urmeze aceeași rutină.

Să aibă încredere în medicul stomatolog pediatru

Recomandăm părinților să aibă încredere în noi. Pentru că ne asumăm responsabilitatea pentru sănătatea orală a copiilor încă de la prima vizită. Avem pregătire exclusiv în comunicarea si tratarea copiilor, cunoastem toate tehnicile de acomodare a copilului la dentist si stim cum sa preintampinam aparitia starilor de anxietate. Medicii stomatologie pediatri din echipa DENT ESTET 4 KIDS sunt nu numai specialiști în tratarea afecțiunilor dentare ale copiilor, dar și buni prieteni și educatori pentru aceștia.

Împreună, am transformat cabinetul într-un univers captivant care să-l facă pe copil să se întoarcă bucuros la noi. Dar mai întăi avem nevoie de încrederea părinților. Emoția și starea de bine a părinților sunt transmise automat copiilor, prin urmare o relație de comunicare eficientă cu părinții este esențială.

Scopul final este ca cei mici să devină responsabili de sănătatea dentară și să înțeleagă importanța unei îngrijiri orale adecvate.