Cele mai importante accesorii din garderoba unei femei sunt, fără îndoială, perechile de pantofi, care le completează orice ținută. Pentru a alege perechile de încălțări potrivite, trebuie să-ți cunoști mărimea și conformația picioarelor, elemente care îți influențează nivelul de confort atunci când te încalți.

Descoperă care sunt cele mai comode perechi de încălțăminte, astfel încât să te bucuri de picioare sănătoase, din articolul de mai jos!

Pantofi sport

Pantofii sport de tip teniși sau adidași sunt cele mai populare variante atunci când vorbim despre încălțăminte comodă. În plus, pantofii sport sunt extrem de versatili, putând fi purtați atât la ținute casual, cât și la ținute elegante.

Există o gamă variată de modele, din care o poți alege pe cea potrivită, ce îți va exprima propriul stil vestimentar – pantofi sport cu sau fără platformă, cu șiret sau cu scai, ideali pentru mers.

Optează pentru o pereche de pantofi Adidas Superstar, care îți oferă un look clasic. În funcție de material, pot fi purtați în orice sezon. Dacă adidașii din piele sunt potriviți pentru sezonul rece, pe timp de vară poți încălța pantofi sport din plasă sau din dantelă, care oferă ventilație picioarelor.

Espadrile

Din categoria pantofilor comozi fac parte și espadrilele, care nu trebuie să-ți lipsească din pantofar. Sunt ușoare, confortabile și practice, perfecte pentru sezonul cald, indiferent dacă porți modele cu sau fără toc.

Espadrilele pot fi asortate cu o rochie lungă, cu fuste, pantaloni sau jeanși, pentru ținute remarcabile. Pentru această vară și un plus de confort, achiziționează modele de espadrile slip-on, cu margine din iută, care merg de minune cu orice articol vestimentar.

Sandale cu talpă joasă

Ce încălțăminte poate fi mai potrivită pentru o plimbare prin parc decât sandalele cu talpă joasă? Aceste variante comode sunt disponibile în numeroase modele, culori și materiale, astfel încât să se potrivească cu orice ținută casual sau elegantă.

Alege sandale cu talpă joasă, din piele, un material extrem de rezistent, care îți garantează confortul pe toată durata zilei. Dacă mediul îți permite, poartă sandale decupate din piele și la birou, extrem de utile dacă obișnuiești să alergi constant de la un birou la altul.

Șlapi

Vrei o pereche de papuci comozi? Până decizi care este perechea ideală de șlapi, acordă atenție materialului din care sunt confecționați și la modul în care îți stau pe picior.

Dacă alegi șlapi din plastic, ai grijă să fie lejeri când îi încalți, astfel încât să eviți iritarea picioarelor sau apariția bătăturilor. În ceea ce privește șlapii din piele naturală sau cu barete textile, asigură-te că nu îți alunecă din picioare în mers.

Încalță șlapii și ridică-te în picioare! Aceștia ți se potrivesc dacă poți vedea aproximativ jumătate de centimetru de material de jur-împrejurul tălpilor. Nu îi cumpăra dacă degetele sau călcâiele ating pământul.

Nu știi când poți să porți șlapi sau papuci? La mare sau la plimbări prin parc! Dă-te jos de pe tocuri și alege modele colorate de șlapi, care să te scoată în evidență.

Pantofii casual din piele

Un alt tip de încălțăminte comodă este reprezentată de pantofii casual din piele. De pildă, mocasinii reprezintă varianta ideală pentru primăvară și vară, în timp ce pantofii Oxford pot fi purtați în sezonul rece, cu pantaloni, bluză cu mânecă lungă și palton.

Acestea sunt cele mai comode perechi de încălțăminte, pe care merită să le ai! Alege oricare dintre perechile prezentate și bucură-te de confort și de picioare sănătoase și frumoase!