pantofi pentru copii1
Am vorbit deja de avantajele mersului desculț. Dar de acum, gata, e mare și se avântă în expediții. Azi un pas, mâine doi și uite așa începe să țopăie de nu se mai oprește. Trebuie recompensat cu pantofi buni pentru curajul lui, nu? În casă sunt suficiente niște șosete antiderapante, dar afară se schimbă treaba.
Cei mai mulți sustin faptul că pantofii buni pentru mersul copilului trebuie să fie:

  • cu material antiderapant pe talpă
  • trebuie să fie lați în față, ca să nu îi influențeze în vreun fel creșterea degetelor prin strângere
  • pielea de deasupra să fie foarte moale, astfel încat piciorul copilului să se dezvolte natural
  • cu vârful acoperit, altfel se poate răni.

Suntem și noi perfect de acord. Dar astea nu sunt toate caracteristicile pe care trebuie să le aibă un pantof pentru copii. Și pentru următoarele trăsături, părerile sunt împărțite.
Unii zic că ar trebui să fie înalți ca să îi susțină glezna și să îi dea stabilitate, alții zic că pantofii de genul ăsta îi împiedică dezvoltarea musculaturii.
O talpă flexibilă și moale i-ar permite să să îndoaie degetele și să le miște liber. Pe de altă parte, o talpă rigidă l-ar forța să calce pe tot piciorul, nu doar pe vârfuri, cum au tendința să pășească unii copii. Dar există ortopezi care zic că dezavantajul acestui tip de talpă e că ar putea să îi scurteze ligamentele de la calii.
Mai nou, talonetele nu mai sunt așa trendy ca pe vremea când eram noi mici. Acum se zice că oricum scobitura piciorului se formează natural până la vârsta de 4 ani și că nu are rost să o forțezi prin talonete.
Sfaturi pentru părinți:
Dacă ai mai mulți copii, nu le da să poarte aceeași pantofi, pentru că aceștia iau “forma pasului” celui care îi poartă. De exemplu, dacă piticul are tendința să calce spre interior, pantofii se vor toci pe partea internă. Când îi va purta alt copil, va calca și el la fel ca celălalt purtător, adică strâmb.
Nu îi lua pantofi mai mari cu gândul că oricum crește și îi vor fi buni la un moment dat. Tu te simți bine în încălțări cu un număr mai mare? Eh, atunci nici copilul nu o să se simtă.
Ia-i galoși care se închid cu arici. Ca să nu îți iasă peri albi tot legând și dezlegând șireturi.
pantofi pentru copii
Primii pași ai copilului sunt foarte importanți, de ei depinde mersul lui de-o viață. Un început prost poate să îi cauzeze apariția unor probleme cu picioarele sau la coloană. Așa ca niște pantofi de calitate merită orice efort.
Păcat ca nu stăm în Australia, acolo discuția asta nici nu ar avea loc, pentru că din start ni s-ar zice desculț tot timpul! Australienii, chiar și oamenii mari, merg foarte mult fără pantofi! Cum ar fi să mergem și noi desculți la Mall? 🙂
De unde iei pantofi buni?
Să revenim la oile noastre și să vedem de unde luăm galoși buni pentru copii. Ca un părinte urban ce ești, poți să comanzi online de la Napati, Hiphip sau de la Ecokids.
Toate magazinele de mai sus au pantofi din piele ecologică, netratată chimic. Pielea copilului este foarte sensibilă iar sistemul imunitar nu e foarte puternic. De la îmbrăcămintea, încăltămintea sau jucăriile tratate cu substanțe chimice există posibilitatea să facă iritații. Dar la încălțările ecologice, riscul să aibă probleme sau alergii este minim. Un alt avantaj este că permite pielii să respire iar asta e foarte important mai ales vara. Tocmai d-asta credem că eco e o variantă de preferat.
Dacă vrei totuși o variantă mai ieftină, atunci uita-te pe Hopababy. Sunt drăguți, dar nu sunt organici. Sunt ok pentru bebi fashion, care vor neapărat să își asorteze pantofii cu ținuta.
Tu care crezi că sunt cei mai buni pantofi? Copilul tău de care poartă?
Sursă foto: ytang3 / Flickr