activitati in casa
Când piticii voștri strâmbă din nas atunci când vine vorba să vă ajute la mici activități prin casă ar fi bine să vă gândiți cum ați putea face ca toate aceste activități să se transforme în jocuri. Așa sigur, sigur vă vor ajuta cu mare drag și se vor și distra în tot acest timp.
O mână de ajutor, cât de mică, e necesară de multe ori, plus că fără copii prin preajmă sunt convinsă că și voi v-ați plictisi în timp ce împăturiți hainele sau ștergeți praful.

Personalizat 100%

Să luăm drept exemplu împăturitul hainelor curate. Așa-i că nu e fun deloc să faceți asta? Poate dacă cei mici ar alege chiar ei coșul în care se așează hainele sau dacă i-ați lăsa să deseneze pe el ori să lipească un sticker cu un personaj preferat din desenele animate situația s-ar schimba un pic.

Premii

Toată lumea iubește cadourile! Un premiu petru o mână de ajutor? De ce nu? Puteți face chiar o listă cu toate treburile din casă și atunci când cei mici vă ajută lipiți un sticker în dreptul activității. Când se adună 5 sau 10 astfel de stickere primesc ceva dulce sau o ieșire la film ori la patinoar.

Căutăm comoara

Un obiect misterios se ascunde în casă. De aceea trebuie să adunăm toate jucăriile și să ștergem praful pentru a găsi comoara din cameră. Ascundeți ceva sub pat sau sub mormanul de jucării, aveți încredere pentru că cei mici se vor pune pe căutat misterioasa comoară și nici nu-și vor da seama că și treaba e gata.
Ai voștri că ajuta la treburile prin casă? 🙂
Citiți despre mai mult pe ourmommyhood.com.
Sursă foto: ThreeIfByBike/ Flickr.com.