De câte ori am auzit lucrul acesta? De foarte multe ori, în reviste, în emisiuni TV, pe internet. De câte ori am auzit că astfel de combinații încetinesc digestia? De mult prea puține ori.
Modul în care ne alimentăm are efect direct asupra funcționării organismului nostru. De aceea este bine să știm ce putem face pentru a ajuta sistemul digestiv să lucreze în favoarea noastră. Este cu atât mai important să știm ce este bine să le oferim și copiilor noștri pentru a evita eventuale probleme digestive și a asimila nutrienții cât mai bine și într-un timp cât mai scurt și a produce astfel energia necesară zi de zi.

Cum a apărut conceptul de combinare a alimentelor?

În anii ’20, Dr. William Hay a promovat acest concept, numit și dieta Hay, pentru tratarea propriilor probleme de sănătate. Conceptul a fost gândit în scopul combaterii oboselii, îmbunătățirii capacității organismului de autovindecare, a digestiei și a capacității de asimilare a nutrienților. Potrivit lui Hay, ar trebui să mâncăm după regulile chimiei, ideea de bază pornind de la faptul că proteinele, carbohidrații și grăsimile folosesc enzime diferite pentru digestie. Asta însemnă că atunci când mâncăm la o masă alimente din grupe diferite, digestia este încetinită ducând în cele din urmă la înrăutățirea stării de sănătate.

10 reguli generale în combinarea alimentelor

Subiectul acesta este unul complex, informațiile sunt nenumărate, sursele de asemenea. Cu toate astea pot fi extrase o serie de reguli generale cu privire la cum este mai bine să combinăm alimentele pentru o digestie cât mai bună. Aceste reguli trebuie așadar văzute ca o modalitate pentru îmbunătățirea digestie și nu înseamnă că orice alte combinații sunt automat nocive pentru organism. Modul cum ne afectează alimentația sănătatea depinde de la o persoană la alta și ține de moderație și de stilul de viață pe care îl adoptăm.
Citiți restul articolului și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește mămicilor care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, așa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu mame care parcurg acum același drum.
 
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
 
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: kewl/ Flickr.com.