Pentru că mi-a plăcut ce am mâncat, este vară şi nimeni nu prea mai are chef să dea drumul la aragaz, am să vă detaliez reţeta de supă cu iaurt şi castraveţi pe care am învăţat să o fac.
Mai întăi să trec în revistă câte puţin despre mâncarea raw. Aceasta nu presupune fierbere, coacere sau prăjire, pentru că, după cum ştiţi în urma acestor procese se pierd foarte multe dintre calităţile nutrivive ale alimentelor. Mâncarea raw este una sănătoasă tocmai pentru că se folosesc numai alimente crude.
Supă rece de iaurt cu castraveţi
Număr de porţii: 4
Timp de preparare: mic
Ingrediente:

  • 2 iaurturi slabe (de 400 g fiecare)
  • 2 castraveţi cornişor potriviţi
  • O cană de gheaţă pisată
  • Jumătate de cană cu nuci şi migdale măcinate
  • 2 căţei de usturoi

Puneţi iaurtul într-un bol. Daţi, pe partea cu găuri mari, prin răzătoare castravetele, depinde doar de gustul vostru dacă vreţi sau nu să-l puneţi cu coajă. Măcinaţi câteva nuci şi migdale şi curăţaţi doi căţei de usturoi şi zdrobiţi-i. Puneţi toate aceste ingrediente în bolul cu iaurt şi adăugaţi şi fulgii de gheaţă. Luaţi blenderul şi amestecaţi compoziţia până se obţine o pasta cu textura spumoasă la suprafaţă. Puneţi bolul la frigider pentru 15 minute, iar când serviţi supa presăraţi nişte nucă măcinată deasupra.
Poftă bună! 🙂