Când e frig afară nu e complicat deloc să încropim ceva de mâncare pentru toată familia, dar atunci când dacă lași un ou pe asfalt el se coace în doar câteva minute lucrurile se complică. Și asta nu doar din cauza faptul că nicio mămică și niciun tătic nu mai are curajul să stea lângă un aragaz cu focul aprins, ci și din pricina faptului că… nu ne prea vine să mâncăm nimic nici nouă, apăi celor mici care-și energia în parc și nu stau o clipă locului.
Aș spune că temperaturile ridicate ne ajută să adoptăm un stil de viață sănătos. De ce? Ați auzit de beneficiile unui regim alimentar raw vegan? Unii poate vor ridica din sprâncene și pentru aceia am o întrebare la care chiar mi-ar plăcea să-mi dea un răspuns? Ce poate fi mai bun în alimentația unui copil decât fructele și legumele proaspete, crude? Știți că prin prepararea lor multe dintre vitaminele și proprietățile legumelor și fructelor se pierd? Asta ca să nu mai pun la socoteală faptul că de cele mai multe ori atunci când le gătim adăugăm și tot felul de alte lucruri (ulei, aditivi alimentari etc.) care nu doar că neutralizează gustul natural al lor, ci neutralizează și proprietățile lor asupra corpului.
Pentru rețete bune, fresh, de salate și tot felul de alte bunătăți raw sau gătite dar pline de vitamine pentru copii vă sfătuim cu drag să apelați la prietenii de la Diversificare.ro.
Am descoperit și un forum destul de interesant cu ceea ce mai pun pe masă mămicile atunci când temperaturile de afară sunt extrem de ridicate.
Mi-ar plăcea însă să aflu și de la voi ce le oferiți celor mici să mănânce pe timpul ăsta? 🙂
Sursă foto: imallergic/ Flickr.com.