Vrem cu toții să avem un stil de viață sănătos, cu alimentație echilibrată, din care să ne luăm vitaminele necesare pentru a fi veseli și vioi, dar dacă deschidem televizorul pentru câteva zeci de minute este imposibil să nu aflăm despre tot felul de substanțe care mai de care mai periculoase ce există în alimentele noastre pe care le punem cu griă pe masă pentru cei dragi, convinși fiind că ele vor aduce numai substanțe sănătoase organismului.
Nu vreau să fac o nouă listă cu produsele care au fost descoperite de autorități neconforme, am avut parte de mult prea multe astfel de liste până acum, dar m-am gândit să adun într-un singur loc alimentele pe care nutriționiștii ni le recomandă să le avem în frigider la început de primăvară.

Ce mâncăm primăvara?

Se spune că primăvara este sezonul dedicat fibrelor alimentare, care știm deja că sunt indispensabile pentru reglarea funcțiilor intestinale ale corpului. Nu doar că ne ajută la prevenirea tumorilor, dar ele sunt benefice și pentru scăderea riscului diabetului și a bolilor cardiovasculare și excesului de greutate.
Cerealele sunt surse bogate de fibre, însă nu cerealele pe care le găsim în supermarket-uri ambalate colorat și care ne promit luna de pe cei, ci acelea din Plafar care nu au gust de ciocolată și alte minunății și care se pot îndulci cu o linguriță de miere pentru a fi mai gustoase, căci sănătoase sunt deja. Pâinea neagră este un alt aliment bogat în fibre și foarte gustos. Ne-am obișnuit din păcate să cumpărăm pâinea albă și pufoasă, deși din punct de vedere nutrițional nu ar mai trebui să o găsim pe nicio masă.
La cele de mai sus se adaugă legumele, primăvara găsim în piețe anghinare, sparanghel, ceapă și morcovi, iar salatele din legumele de mai sus sunt nenumărate, iar vitaminele din ele la fel de multe.
Nu uit de urzici, pline de vitamine și minerale. Urzicile conțin vitaminele A, C, B2 și K, săruri de calciu, magneziu și fier. Toate acestea tonifică organismul, reglează tensiunea, anemia și refac globulele roșii, întinerind celulele.
Voi ce mai puneți pe masă primăvara?
Sursă foto: La.Catholique/ Flickr.com.