Nu ai nevoie nici de vacanțe în locuri îndepărtate și nici de o căruță de bani pentru a transforma vacanța de vară în una de neuitat. Ai nevoie însă de timp și de zâmbete! E mai mult decât suficient!
Fă-ți timp ca zi de zi să ai câteva ore în care ești la dispoziția copilului. Îl poți întreba ce își dorește să facă sau poți propune chiar tu diverse activități. Veți fi surprinși să vedeți câte idei pot avea cei mici atunci când vine vorba despre timp liber cu persoanele pe care le iubește cel mai mult din lume: plimbări, întreceri, numărat stelele de pe cer înainte de culcare, povești, încercat rețete noi, căutat cea mai bună înghețată din oraș sau o tură de joacă în mijlocul casei – sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le puteți face cu cei mici.
Nu e timpul pierdut să luați și voi lecții de înot, de dans, de teatru sau să participați la atelierele organizate pe timp de vară. Cursurile nu sunt deloc scumpe, multe sunt chiar gratuite, dar dacă cei mici se bucură și nu spun “nu” la nimic, adulții sunt de obicei ceva mai sceptici atunci când vine vorba despre activități noi. Aveți toate motivele din lume pentru care să le încercați și voi acum, să profităm… zic!
Fără stres și griji acasă. Nu e drept nici pentru cei mici și nici pentru voi să vă întoarceți acasă de la job cu o mulțime de probleme și de nervi sau de gânduri. Job-ul e un loc de muncă, iar casa e locul unde vă așteaptă cei mai dragi oameni din lume. Cu atât mai mult pe timp de vacanță nu e frumos ca activitățile de la job să intervină într-un fel în distracția și timpul vostru liber.
Fără tehnologie pentru câteva zile. Nu se întâmplă nimic dacă nu ne verificăm căsuța de mail pentru câteva zeci de ore, soarele va străluci în continuare și oamenii vor fi la fel de veseli sau de triști… lumea se calcă în picioare la metrou și copiii vor zâmbi în continuare atunci când vor vedea o floare sau un nor. Vă propun să nu mai citiți nici UrbanKid.ro timp de o zi… nu de alta, dar sunt convinsă că mai mult de atât nu rezistăm noi fără voi și sper eu că nici voi fără noi.
Acestea fiind spuse, voi ce alte idei mai aveți pentru cea mai frumoasă vară dintre toate?
Sursă foto: AforestFrolic/ Flickr.com.