alimentatie mame
Din păcate, multe mămici nu se pot mândri cu faptul că mănâncă sănătos. Agitația din timpul zilei se prelungește de cele mei multe ori și noaptea, iar singurele momente în care reușesc să mănânce ceva se dovedesc a fi trecute cu mult peste ora la care, la nivel teoretic, nu ar mai trebui să mănânce nimeni o masă copioasă.
Dacă ne extindem “raționamentul” la mămicile care și lucrează, situația este și mai gravă: dimineața îi pregătesc pe cei mici și nu apucă să mănânce nimic, la birou gustă ceva pe fugă, seara devine astfel singurul moment în care pot mânca o masă care poate fi sau nu una sănătoasă.
V-ați pus însă vreodată problema că mâncarea gătită sau alimentele fără carne nu doar că sunt unele sănătoase, ci sunt și mai ieftine? Astfel, veți avea grijă și de bugetul familiei și de corpul vostru. 🙂
Mie nu mi-a plăcut niciodată cuvântul “dietă”. Prin simpla folosire te duce cu gândul către restricții și un regim de viață sănătos nu trebuie să fie bazat pe restricții, ci pe plăcerea gustului (vorba unei reclame). Tocmai d-asta zic să nu spunem că vorbim despre”dieta mediteraneană” ci “hrana mediteraneană”, care se bazează pe fructe și legume. Multe studii au demonstrat faptul că și graviduțele o pot îmbrățișa fără niciun fel de probleme, pentru că toate alimentele sunt pline de vitamine care ajung la bebeluș.
Așadar, ce ar trebui să ai pe lista de cumpărături de acum încolo? Legume (de la roșii, castraveți, ardei gras sau ceapă, ciuperci, morcovi, năut sau linte la varză, conopidă, vinete sau cartofi) fructe de toate felurile, semințe oleaginoase (toate crude, nu prăjite), condimente proaspete, miere și nu zahăr, fructe de mare și un vin roșu pentru serile în care copiii s-au culcat mai devreme și te uiți la un film cu tati. Acasă le puteți mânca crude sau gătite, iar la serviciu fructele sunt numai bune pentru “pachețel”.
Rezultatele? Nici nu știu dacă mai e cazul să vi le spun: nivelul colesterolului o să scadă, veți avea mai multă energie în timpul zilei, veți dormi mai bine noaptea și, inevitabil, veți ajunge la silueta pe care o doriți. Sună bine, nu?
Voi aveți grijă de alimentația voastră? Cum vi se pare o astfel de alimentație pentru voi și pentru copii? Dar regimul de viață vegetarian?
Citiți mai multe despre dieta mediteraneană pe ourmommyhood.com.
Sursă foto: apes_abroad/ Flickr.com.