Când în familie vine un bebe, frigiderul este ultimul lucru la care vă gândiți și cu toate acestea se pare că acesta e un lucru extrem de important, pentru că poate deveni locul preferat al bacteriilor, dacă alimentele nu sunt aranjate cum trebuie.
Primul pas pentru a nu transforma frigiderul într-un loc unde toate alimentele sunt „aruncate” haotic ar fi ca acestea să fie așezate după tipul lor. Mai precis legumele la legume, fructele la fructe și așa mai departe.
Pasul secund ține de separatea alimentelor gătite de cele nepreparate termic. Se știe că fructele nespălate de exemplu sunt pline de bacterii și că microbii pot să contamineze și alte alimente din jur. Tocmai din această cauză, e de preferat ca pe rafturile de sus să fie așezată mâncărica gătită și doar jos să fie alimentele nepreparate termic.

Spațiu pentru pici?

Nu spune nimeni ca cei mici să-și aleagă singuri alimentele, mămicile și tăticii știu mai bine care sunt vitaminele de care au nevoie piticii, numai că există și micile bucurii, precum o înghețată sau un iaurt cu fructe, pe care copiii le savurează din când în când. Pentru acestea nu-i așa că ar fi bine ca piticii să aibă spațiul lor în frigider? Un colț unde se pot depozita toate bunătățile sau un recipient special al copiilor care să ajute părinții să „monitorizeze” și să spună dacă cei mici au voie sau nu ciocolată astăzi și care să îi și asigure încă o dată pe micuți că sunt importanți în familie.
În plus, cu ocazia aceasta îi și învățați să fie cât de cât disciplinați în ceea ce privește alimentația sănătoasă.
Citiți mai multe despre o organizare eficientă a frigiderului pe csid.ro.
Sursă foto: Tony Crider/ Flickr.com.