E-Uranus
Înainte să veniți aici, trebuie să vă zic că o să aveți o surpriză. Nu seamană cu niciun alt bar bucureștean. De fapt, nu seamănă cu un bar, ci cu o plajă în mijlocul orașului. Are nisip, șezlonguri colorate, verdeață. Și foarte mult spațiu, e un loc deschis, tocmai bun de uitat la stele.
Se poate sta și la mese, nu e obligatoriu să stai “pe plajă”. Am zărit eu o masă cu balansoar, am vânat-o toată seara, dar n-am avut noroc.
Gata, v-am ținut destul în suspans, urmează motivul pentru care recomandăm E-Uranus. E kids-friendly. Au un loc de joacă chiar mare, plin de atracții: tobogane, măsuțe cu scaune, leagăne, coș de baschet, nisipar. Și știți ce e cel mai mișto? Că cel mic e supravegheat cât timp voi stați liniștiți la o bere. Intrarea la locul de joacă e 20 de lei, dar pentru câteva ore de liniște, merită. Bine, nu știu care se bucură mai mult de afacerea asta: el sau voi.
Am văzut mulți copii și mici, ținuți în brațe și puțin mai măricei. Deși mai vorbeau tare, plângeau sau țopăiau nimeni nu era deranjat. Până la urmă, la cât spațiu e, de abia se auzeau. Și oricum, fiecare e preocupat de ce se întâmplă la masa lui. Muzica e frumoasă, nici prea tare, nici prea încet să n-o auzi. Nu au un meniu special pentru copii. De fapt, nici pentru oamenii mari nu cred că au, comanzi ce-ți face cu ochiul din frigider. Au și câte ceva de mâncare, știu doar de pizza că e ok.
Dacă nu puteți să vă luați concediu, veniți aici pe lumină și stați până seara, chiar o să aveți impresia că ați plecat din București. Dacă vă mai luați de acasă și un melc din ăla adus de pe plajă și-l puneți la ureche s-auziți valuri, clar e la fel de frumos ca la mare.

Casa Veselă la E-Uranus
Adresă: Str. Uranus, nr. 144, sector 5
Program: 17-21 de luni până vineri și 10-21 în weekend