Este fix perioada aceea din an în care soare avem, dar razele lui nu sunt atât de puternice încât să ne ferim și să alegem să stăm la umbră, deci e timpul când părinții sunt în căutare de terase child friendly unde să iasă seara sau la final de săptămână pentru un ceai, o limonadă, o prăjitură sau, vorba aia, o măslină…
Acum ceva timp, împreună cu getlokal.ro, am pus de o listă plină cu locuri faine, unele cu terase, altele doar cu spații de interior. Astăzi am adunat pentru toți părinții voioși ce vor să iasă din case la ceaiuri reci și limonade cu multă lămâie 10 terase child friendly.

Verona

În buricul Bucureștiului și totuși nu tocmai în mijlocul agitației avem terasa Verona, un colț mare de iarbă verde, cu multe mese și scaune, așezate atât la soare, cât și la umbră, după cum vrem să alegem, cu hamace, limonade de tot felul și mult spațiu perfect pentru joaca celor mici. Ne place aici pentru că de cele mai multe ori găsim copii veseli cu care să ne împrietenim, pentru că e mult, mult verde și găsim mereu câte ceva în meniu perfect pentru cei mici.

Grădina OAR

Tot pe Arthur Verona avem și grădina OAR, o oază de verdeață ceva mai mică decât Verona, dar are un aer aparte ce nu ne lasă să stăm prea mult departe de ea. Dacă Verona este deschisă de ceva timp, OAR-ul primește oaspeți de astăzi, cel târziu de mâine, cel puțin așa spuneau pe pagina de Facebook.
Gradina OAR

La Copac

Rămân în zonă și renunț un pic la verdeață, pentru că m-am îndreptat către La Copac. E drept, nu e tocmai locul unde cei mici se pot juca în voie din simplul motiv că nu există zone speciale pentru ei și nici spații verzi, dar în timpul săptămânii, când la Verona și OAR este posibil să fie plin, La Copac sigur veți găsi locuri, mâncare bună la prețuri decente gustate la umbră și o gură de aer proaspăt.
La Copac

Clubul Țăranului

Acum câțiva ani eram bucuroși tare că aveau scaune pentru copii, acum nu mai sunt, dar a rămas verdeața și a rămas și spațiul minunat de acolo, ce merge exploarat de o gașcă de micuți.
clubul taranului

Joie de Vivre

Minunata ceainărie este în Cotroceni și ne place mai ales pentru că, deși pe terasă este cam mult beton, cei de aici au știut cum să aducă verdele în ghivece, ba chiar exista anul trecut și un iaz mic cu nuferi care te face să te simți oriunde altundeva numai în București nu.
Joie de Vivre

La Vlaicu

La Vlaicu ai senzația că ai ajuns în grădina bunicilor. De fiecare dată când am ajuns aici nu am dat de muzică, ci de o liniște absolută care mă lasă cu gândurile mele și ale prietenilor. Grădina este fantastică pentru copii, un pic sălbatică aș zice, dar numai bună pentru peripeții de vară.
La Vlaicu

Casa Jienilor Agricultori

Aici nu doar că “verdele este la el acasă” dar există și un loc de joacă special amenajat pentru copii. Chelnerii sunt tare veseli, iar cei mici vor avea cu siguranță un nou loc preferat odată ce i-ați dus aici.
Casa Jienilor Agricultori

Serendipity

Nu are grădină mare și nici verdeață multă, dar sunt vreo două leagăne care atrag toate privirile, ceaiurile sunt minunate și dacă vi se face și foame puteți cere biscuții făcuți din produse bio care merg de minune cu un ceai rece de vară.
Serendipity

Satya

Satya este un restaurant vegetarian, cu grădină măricică și foarte colorată și spa special pentru mămicile care vor să se relaxeze. Dacă nu l-ați încercat e musai să ajungeți pe aici vara asta, iar de l-ați încercat nu vă mai spun nimic pentru că vă veți întoarce cu siguranță.
Casa Satya
Aveți așadar 9 localuri unde puteți ieși cu încredere alături de cei mici, ni-l dați voi pe al 10-lea? 🙂
Surse foto: facebook.com/pages/Café-Verona, facebook.com/gradina.oar, facebook.com/la.copac, daciccool.ro, facebook.com/JoieDeVivre.SalonDuThe, facebook.com/ceailavlaicu, facebook.com/pages/Casa-Jienilor, getlokal.ro/ro/bucuresti/serendipity și facebook.com/casa.satya.