Ne lansăm secțiune de monden, cu ceea ce fac părinții vedete din toată lumea. Desigur este o glumă… (sau nu?) dar ne-a plăcut ceea ce a povestit Will Smith despre felul în care comunică și își crește copiii. El spune că nu crede în pedepse și că încă de când erau micuți, la 5, 6 ani, cei mici trebuiau să le explice părinților de ce au luat o anume decizie sau de ce au făcut un anume lucru. Asta conduce evident la o comunicare eficientă și la înțelegerea motivelor pentru alegerile făcute de cei mici. Will Smith mai spune că cei doi copii au voie să facă acum orice, cu două condiții: să nu fie periculos și să nu aibă consecințe pe termen lung pentru nimeni.
Tăticul Will a mai explicat că prin lipsa pedepselor și prin faptul că au o libertate mare a acțiunilor sale vrea să îi încurajeze pe Jaden și Willow să gândească foarte bine înainte de a face o alegere și să știe ce înseamnă autocritica atunci când este cazul.
“Cred că este mult mai dificil să întrebi pe cineva decât să încerci să le demonstrezi că acțiunea lor a fost greșită. Nimeni nu vrea să greșească, așa că îl întreb pe Jaden și atunci când îmi va explica de ce a o lovi pe sora lui în dreptul pieptului este un lucru corect atunci își va demonstra singur că nu a fost deloc inteligent” – explică Will Smith.
Sursă foto: kidspot.com.