Vorbeam acum ceva timp cu Vlad Stan despre faptul că al lui băiețel are un iPad la dispoziție, dar că niciodată nu a cumpărat o aplicație pentru care a plătit. De fapt, ne povestea că atunci când se pune problema de o aplicație ce costă piticul mai întâi întreabă dacă este ok și abia apoi o și descarcă.
Îmi pare rău să vă anunț dar nu toți sunteți la fel de norocoși ca și Vlad Stan sau poate că ai voștri sunt mai mici și habar nu au ce fac cu iPhone-ul, iPad-ul ori iPod-ul, cert este că ar trebui să aveți luate niște măsuri de siguranță pentru a nu vă trezi cu device-ul plin ochi de aplicații care mai de care mai inutile sau cu unele distractive pentru copii, dar cu un cont bancar gol.
Primul lucru pe care ar trebui să-l facă orice părinte, spunem noi, care are un device de la Apple și-l lasă pe mâinile celor mici este să seteze restricțiile (Settings-General-Restrictions). Ți se va cere o parolă și poți seta terminalul astfel încât nimeni să nu poată accesa App Store fără a introduce respectiva parolă. Apropo, codul nu are legătură cu cel folosit atunci când vă deschideți telefonul, deci puteți folosi altul fără probleme, ba chiar este recomandat să nu utilizați aceeași parolă în mai multe locuri.
Tot de aici (Settings-General-Restrictions) poți seta ca cel sau cea mică să nu poată intra pe YouTube ori pe Safari. Să nu uităm că, până la urmă, un telefon mobil cu acces la internet este exact ca și un computer: oferă acces la orice, oricum, oricând!
În ultima instanță, pentru cei care au versiunea iPhone 3GS ori iPhone 4 se poate opri de tot accesul la internet. Cum? Settings-General-Network.
Voi le-ați explicat celor mici “cu ce se mănâncă App Store”? 🙂
Citește mai multe despre care sunt setările pe care ar fi bine să le faci pentru a te asigura că cel mic nu-ți cheltuie tot salariul pe aplicații din App Store pe MacWorld.com.
Sursă foto: Toca Boca/ Flickr.com.

Tot de aici (Settings-General-Restrictions) poți seta ca cel sau cea mică să nu poată intra pe YouTube ori pe Safari. Să nu uităm că, până la urmă, un telefon mobil cu acces la internet este exact ca și un computer: oferă acces la orice, oricum, oricând.

În ultima instanță, pentru cei care au versiunea iPhone 3GS ori iPhone 4 se poate opri de tot accesul la internet. Cum? Settings-General-Network