oua cu surprize
Am găsit pe blogul NotMartha.com o idee tare năstrușnică de a face ouă cu surprize și nu, nu e vorba de Kinder, ci de ouă cu surprinze făcute în casă, mai bine spus coji de ouă vopsite și umplute cu dulciuri.
Aveți nevoie de:

  • vreo 12 ouă sau câte vreți să le transformați în ouă cu surprize;
  • vopsea de ouă;
  • bomboane, gumă de mestecat, mini ciocolățele;
  • lipici;
  • hărtie pentru brioșe;
  • un suport pentru a usca cojile de ouă;
  • cuțit, foarfecă.

Se începe prin scoaterea conținutului din ouă, iar acest lucru trebuie să-l faceți astfel încât să tăiați capacul din vârful oului cu un cuțit sau cu un instrument special (egg topper). Nu trebuie să vă îngrijorați privitor la partea de estetică prea mult pentru că, la final, veți lipi partea tăiată fie cu hârtie, fie cu stickere.
După finalizarea acestui pas trebuie să sterilizați cojile prin fierberea lor la foc mic, timp de 10 minute. Nu uitați să luați din spumă de-a lungul fierberii. Scoateți cojile și lăsați-le să se răcească, iar după puneți-le într-un bol cu apă rece, dupa care așezați-le pe un prosop de bucătărie pentru a se usca.

Aveți multă grijă la vopsirea și la manevrarea cojilor de ouă, mai ales dacă vreți să rămâneți la final cu același număr cu care ați început. După vopsire lăsați-le la uscat.
Încercați să nu puneți bomboane prea mici, pentru că atunci când ouăle vor fi sparte, copiii să nu mănânce din greșeală și coaja de ou (cu toate că este comestibilă).
Pentru a sigila ouăle folosiți hârtie de brioșe, dar decupați din ea pentru a fi mai mică. Puteți utiliza chiar și stickere dacă găsiti unele pe măsură. După ce toate ouăle sunt gata, așezați-le cu partea sigilată în jos și invitați-i pe cei mici la descoperit comorile din interiorul ouălor, fie prin spargere fie prin dezlipirea stickerului.
Voi ați încercat această idee până acum? 🙂