Vlad Stan
Atunci când ne gândim la antreprenoriat sau la susținerea micilor investitori este imposibil să nu ne gândim și la Vlad Stan. Am vrut să vedem cum arată pentru el viața de tătic, care sunt acele jucării de care se bucură atât el, cât și copiii lui și cum își petrece Vlad Stan timpul liber cu cei mici.
1 – Spune-ne ceva despre tine ca părinte, câți copii ai? Cât timp petreci cu ei?

Îmi petrec mai mult timp cu cel mare, care are 7 ani. Acum cel mic are 2 ani și jumătate. Cu cel mare îmi petrec chiar mult timp, adică sunt câteva ore pe zi, îl iau cu mine, pe unde merg eu merge și el, merge cu mine la întâlniri de business, este pe la Hubb toată ziua, văd că îi place.

2 – A fost greu să alegi numele celor mici? (n. r. Eduard și Albert)

A fost destul de dificil îmi aduc aminte, de fapt Ana a ales, mama lor. Ea chiar avea un site care avea o secțiune de nume de copii: PentruMamici.ro, este fondatoarea site-ului. A studiat mult înainte, știa ce înseamnă toate numele de copii.

3 – Unde ieși cu cei mici?

Iarna asta nu am prea am ieșit ce-i drept, am fost mai mult la bunici la țară și prin parc, dar foarte puțin, deci nu am avut activități outdoor, decât o singură ieșire la Predea, în rest am mers pe la filme, tot felul de workshop-uri de creativitate pentru copii.
Nu știu dacă au o anumită înclinație, pe cel mare l-am dus în mai multe locuri, dar intenția mea este a fost să îl expun la cât mai multe, tocmai să descopere unde îi place. Îi place peste tot deocamdată, adică este destul de diversificată aria, mai puțin la dansuri. A fost la două lecții și după nu a mai mers.

4 – Care sunt locurile preferate?

IOR, care e foarte mișto parcul, Herăstrău și cam atât, IOR le place cel mai mult copiilor, pentru că are foarte multe locuri de joacă.

5 – Cum ai făcut trecerea de la grupul de prieteni de dinainte de a avea copii, la cea cu care ieși acum? Mai sunt aceeași prieteni?

Da, sunt aceeași prieteni, chiar dacă nu toți au copii. A fost o perioadă mai delicată atunci când erau mici copiii și atunci era mai complicat. Nu pot să spun că sunt genul de tătic babysitter, s-a ocupat mama lor destul de bine de ei, la mine programul nu s-a schimbat, dimpotrivă acum că a crescut cel mare îl iau cu mine.

Albert si Eduard
6 – Cum îți petreci timpul cu cei mici în casa (ce jocuri vă jucați, ce activități faceți împreună)?

Ne jucăm în casă tot felul de jocuri. Sunt foarte multe jocuri preferate. M-a văzut pe mine că fac mockup-uri de site-uri și acum și-a instalat și el aplicația și face și el.


7 – Care sunt jucăriile preferate?

iPad și iPhone! Nici nu știu ce aplicații are, i-am lăsat iPad-ul lui și își instalează toate aplicațiile singur, i-am explicat doar că alea sunt pe bani și celelalte sunt free, văd că instalează doar free și la cele pe bani mă întreabă, adică nu a abuzat niciodată.
La un moment dat, chiar mi-a zis că vrea să facă nu știu ce joc pe iPad, că nu găsea un joc în care să fie el în rolul de polițist, pentru că de obicei este doar în rolul de infractor. Chiar m-am interesat să văd cum se face, dar nu e așa de ușor să facă un joc.

8 – Folosești programe de monitorizare pentru PC/iPad?

Nu, asta e viață, oricum o să dea de tot felul de lucruri mai devreme sau mai târziu, eu nu îi îngrădesc viața copilului meu cu nimic, am 2 lucruri pe care le respect și pe care i le recomand oricărui părinte, eu nu o să-i explic fiului meu cum să-și trăiască viața niciodată, singurele lucruri pe care vreau să le știe de la mine sunt că îi iubesc pe amândoi foarte mult și vreau să reușească să aibă încredere în ei înșiși.

9 – Nu au venit niciodată să te întrebe ce e cu un anume site?

Nu, cred că asta ține mai degrabă de paranoia părinților. Copiii mei chiar au venit într-o zi și mi-au arătat uite fetele nu au cuc, mi-au arătat niște poze sexy și am zis „A, ok!” astea sunt fricile noastre, vin cred că de la religie, asta e viața.

10 – Care a fost cea mai amuzată întâmplare legată de cei mici pe care ți-o amintești?

Prima care îmi vine mie în minte e atunci când fiul meu cel mare avea 4 ani, cel mic nu era născut încă. Eram la mare în Spania și mi-a plăcut vorba pe care a zis-o, a zis: “Asta numesc eu viață pe mare” și stătea în valurile de la nisip.

11 – Cum îți petreci vacanțele? Împreună cu cei mici sau separat?

Depinde, eu nu am neapărat vacanțe, adică… pentru mine nu există conceptul de vacanță. Un loc favorit pentru fiul meu cel mare este Aventura Parc din Brașov, mi-a și zis că trebuie să ne mutam în Brașov. Nu pot să spun că facem nici excursii în afara țării în special… ci cum se nimerește.
Am plecat în Spania pentru că s-a nimerit și am mai ieșit, anul ăsta de exemplu i-am promis că o să ajungem la Disneyland.

Vlad Stan si Albert
12 – Ai cumpărat pe internet jucării sau alte produse pentru copii?

Da, numai de pe internet cumpăr. Nu am site-uri preferate, când cumpăr, cumpăr de pe orice site.

13 – Care este jucăria preferată?

iPad, ne jucăm în continuu cu ea. Jucăm jocuri împreună, de exemplu Conquiztador.

14 – Care sunt site-urile pe care le frecventezi?

Nu citesc niciun site, niciun blog, niciun ziar, nu mă uit la televizor! Când vreau să am o informație o caut. Nu sunt abonat la niciun site, citeam înainte bloguri, asta a fost ultima redută, dar acum nu mai citesc, singurele lucruri pe care le mai citesc acum sunt Facebook și Twitter și alea limitate la 10 minute pe zi.

15 – La final ne spui câteva cuvinte despre UrbanKid.ro?

Din ce mi-a spus Ana e un site cool.

Blog: Vlad Stan
Facebook: Vlad Stan
Twitter: Vlad Stan
LinkedIn: Vlad Stan

Îi mulțumim încă o dată și pe voi vă lăsăm cu celelalte interviuri UrbanKid.ro.
Cu cine ați vrea să mai vorbim despre viața de părinte? 🙂