copil iphone
Iar în cazul în care habar nu ai despre ce vorbesc, nu-i nimic, pentru că mai jos îți explic eu ce și cum. 🙂
Din ce în ce mai multe aplicații sunt prezentate ca fiind unele de tip Montessori, adică aplicații care sunt realizate în conformitate cu ghidul educativ ce a fost lansat acum mai bine de un secol de către Maria Montessori, doctor și profesor din Italia.
Ce presupune mai exact acest ghid educațional? Un profesor nu ar trebui să predea simple lecții, ci să își construiască toate metodele educative pe tendințele naturale ale celor mici. O să mă întrebați care ar fi acestea? Simplu: comunicare, explorare ori creativitate.
De ce ar fi mai buna metoda Montessori? Păi în loc să primească informații numai bune de memorat, copiii vor primi “bucățele” pe care ei trebuie să le pună cap la cap și să le dea un sens. Totul prin creativitate și cu ajutorul muncii depuse de ei.
Cum se leagă tot ce v-am spus mai sus de un gadget? Păi, doar vorbim de un gadget cu touch screen și cu multe alte facilități prin care cei mici pot interacționa direct cu jocul ori cu povestea “din interiorul device-ului”, nu?
Dacă tot am vorbit despre metodă și beneficiile ei, propun să avem și exemple concrete de aplicații.
1 – Montessori Crosswords
O aplicație tare distractivă care îi ajută pe cei mici să învețe să citească și să scrie în engleză. Există 300 de cuvinte diferite și pe lângă bucuria de a schimba literele și a descoperi altele noi doar prin atingerea ecranului, copiii vor învăța și cum se citește o anumită literă, pentru că aplicația are funcția de a “citi cu voce tare” literele descoperite de pici.
Montessori Crosswords costă 2.99 $ și este compatibilă cu iPhone, iPod touch și iPad.
Montessori Crosswords
2 – Alpha Writer
Alpha Writer are două secțiuni distincte ale aplicației, ambele fiind în strânsă legătură cu metodele Montessori.
În prima parte, copilul selectează un anumit obiect pe care i-ar plăcea să scrie, apoi, în funcție de ceeea ce apare pe ecranul device-ului, cel mic caută literele pentru a scrie cuvântul.
A doua secțiune vine cu un fel de storyboard pe care cel mic poate să realizeze ce poveste vrea el, folosind și imagini ori sunete. Aplicația costă 4.99 $ și poate fi descărcată pe iPhone, iPad ori iPod Touch.
Alpha Writer
Voi ce părere aveți în legătură cu metoda Montessori?
Sursă foto principală: jessicagarro/ Flickr.com.