Știu că este prea devreme, dar mai știu și că ne gândim cu toții la faptul că peste ceva timp vine Paștele. Se spune că noi, românii, ne gândim mult la sărbători și sunt perfect de acord cu asta. Să ne gândim la Paște cu mult timp înainte, să ne bucurăm de sărbătoare cât putem de mult și după ce se termină să ne mai țină veselia până la următoarea din calendar. 😀
Revin la titlu: mie nu mi-a plăcut niciodată matematica și sunt convinsă că în mare măsură nu mi-a plăcut din cauza metodelor de predare folosite de profesori și din pricina manualelor stufoase și deloc prietenoase.
Am găsit două aplicații (prima pentru iPhone și a doua pentru iPad) care vor transforma matematica în materia preferată a copilului și aduce aminte și de Paște întrucât este vorba de… ouă.

Copiii trebuie să colecteze toate ouăle și nu o pot face decât dacă oferă răspunsurile corecte la întrebările de matematică.
Jocul are 10 grade de dificultate, odată ce se trece la un nou grad viteza este mărită și întrebările sunt din ce în ce mai grele, și este special realizat pentru cei mici cu vârsta cuprinsă între 4 și 10 ani, dar eu sunt convinsă că și cei mai micuți pot să se bucure de aplicație fără probleme.
Math Eggs costă 0,79 euro și funcționează dacă aveți “în dotare” un iPhone, iPod touch ori iPad care utilizează iOS 3.0 ori o versiune mai nouă.
Math Eggs

Aplicația Abby – Easter Math abia s-a lansat, deci putem spune că este “proaspăt scoasă din App Store” și poate fi utilizată doar de către cei care au iPad, deocamdată este disponibilă gratuit.
În cadrul aplicației sunt mai multe joculețe. Unele au ca task găsirea răspunsului corect dintr-o listă dată pentru o întrebare, iar viteza de răspuns este cea care contează, altele oferă posibilitatea de a face o linie, pe verticală ori pe orizontală, cu ouă colorate la fel pentru a trece la următorul nivel.
Cert este că aplicația Abby – Easter Math include 4 joculețe distincte, ceea ce, spunem noi este foarte bine, pentru că nu vom apuca să ne plictisim de niciunul.
Abby-Easter Math
Care era materia voastră preferată? Dacă ați fi avut acces la astfel de aplicații credeți că învățatul ar fi fost mai ușor?

N-ai iPhone? Cumpără acum de aici:
iPhone 4 – 16GB –
iPhone 4 – 32GB –

Sursă foto principală: robynejay/ Flickr.com.