De data aceasta nu vă mai sfătuim să lăsați deoparte controlul excesiv asupra copiilor ci vă încurajăm să-l exercitați la maxim – atunci când este vorba de accesul copilului la telefonul mobil sau tabletă.
Atunci când sunt mai mici probabil că îi mai lăsați pe copii să se joace pe telefon sau tableta voastră, mai ales în acele situații în care chiar nu mai au răbdare iar voi nu mai știți ce să faceți, sunteți la un drum lung cu mașina, mâncarea încă nu a venit la restaurant etc. Sau poate ați negociat un program de ”electronice” pe zi sau pe săptămână și încercați să vă țineți de el. Dar atunci când cei mici învață să scrie, să citească și mai ales când considerați că sunt suficient de mari încât să aibă propriul telefon (sau tabletă), s-ar putea să aveți nevoie de ”ceva” care să îi împiedice să acceseze anumite conținuturi pe internet sau să apeleze anumite numere.
Astfel, Orange România, în colaborare cu Bitdefender au conceput o soluție de control, blocare și monitorizare a accesului copiilor la internet prin dispozitivele mobile.
Pentru că am avut oportunitatea de a testa aplicația, chiar dacă domnișoara mea nu are (și în următorii ani, nici nu va avea) telefon propriu, eu zic că e bine venit un astfel de instrument de control și atunci când va apărea și pentru iPhone, o voi instala și eu (acum e disponibilă doar pe Android și doar pentru abonații Orange), pentru că aș vrea să blochez accesul la anumite siteuri, pe care nici eu nu le folosesc, d-apoi să ajungă ea, chiar și întâmplător.

De ce o soluție ca Orange Content Lock

1. Poți controla intervalul orar  în care copilul să aibă acces la internet de pe telefon. Limitarea numărului de ore de acces la internet pentru copii chiar ar fi o modalitate foarte bună pentru echilibrul psihologic și emoțional al tuturor, aș zice.
orange content lock
 
2. Limitarea conținutului pe care îl pot accesa copiii pe internet – pentru a fi protejați de toate acele lucruri nepotrivite:
blacklist – în care poți trece exact site-ul pe care nu vrei să ajungă copilul
orange content lock
– personalizarea celor 40 de categorii de conținut cu potențial negativ asupra dezvoltării copilului
orange content lock
– folosirea filtrării predefinite în funcție de vârsta copilului (vârsta pe care o introduci la instalarea aplicației pe telefon/tabletă sau din direct din aplicația web)
orange content lock
3. Blocare/limitare a accesului la anumite numere de telefon – apel sau SMS. Teoretic este o funcție a oricărui telefon, practic, o poți face ușor din aplicație și poți monitoriza ulterior apelurile sau sms-urile blocate.
4. Monitorizarea activității pe Facebook – permite vizualizarea grupurilor de Facebook din care face parte copilul, cererile noi de prietenie, like-uri, comentarii, fotografii postate de copil sau de prietenii acestuia, notificare pentru părinți atunci când copilul dezactivează monitorizarea activității lui pe Facebook.
Subiectul cu libertatea vs controlul activităților în general ale copilului, inclusiv cel despre Facebook poate fi discutat și răsdiscutat. Nu știu ce aș face acum, în afara faptului că aș amâna cât aș putea de mult accesul fetiței noastre la orice fel de rețea de socializare. Încă nu pot să fabulez pe tema: aș controla-o excesiv pentru că uite câte probleme pot apărea, aș lăsa libertatea și intimitatea prieteniilor ei, cu gândul că are suficient discernământ. Poate când voi fi în situația de a face o alegere atunci, o voi face, în funcție de relația noastră.
Oricum, sunt de părere că orice formă de control ar trebui discutată și cu copilul, mai ales dacă este mai măricel și poți să-i explici, cel puțin, câteva riscuri ale accesării fără cunoaștere, a marelui Internet…
Este într-adevăr un subiect foarte delicat… Atât de ușor pot accesa copiii pagini de internet care le pot fi nocive și totuși atât de ușor putem să-i protejăm de toate aceste lucruri.

Foarte util

Poți face toate aceste setări foarte ușor dintr-o interfață web, fără ca micuțul tău să știe ce ai făcut. Poți să modifici oricând și – să permiți sau să restricționezi accesul la internet, apelare sau SMS, doar ca trebuie sa iei in calcul un timp de procesare a modificarilor de 20 de minute de la schimbarea setarilor si pana vor fi ele complet active pe telefon.
Poți să vezi exact ce activitate a avut copilului tău pe telefon și eventual, să iei măsurile necesare pentru a nu-l expune la situații care chiar îi pot face rău.
Poți să gestionezi în aceeași aplicație mai multe telefoane.
Oferta Orange Junior include în mod gratuit acces la aplicație, altfel, aplicația costă 1.5 euro/lună. Partea bună e că se poate testa gratuit timp de 30 de zile în varianta completă.
Momentan aplicația Orange Content Lock se poate folosi pe smartphone sau tabletă cu Android și se poate achiziționa din Google Play sau direct de pe qr.orange.ro/contentlock.
Mai multe detalii despre aplicație puteți găsi pe site-ul orange.ro/orangecare/content-lock.
Sursa Featured Image