Pentru multe cupluri, organizarea nunții se poate transforma dintr-o plăcere într-o adevărată provocare. Lipsa timpului, alegerea furnizorilor nepotriviți și costurile ridicate pentru anumite servicii pot fi câteva obstacole care te-ar putea încurca în ceea ce privește organizarea unei nunți de poveste. Însă, pentru a evita o astfel de situație și pentru a te bucura de un eveniment de neuitat, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, astfel încât să-ți pregătești nunta cât mai ușor.

Stabilește numărul de invitați

Înainte de a începe pregătirile de nuntă este important să stabilești numărul de persoane invitate. Poți face un tabel cu persoanele pe care îți dorești să le ai alături în ziua marelui eveniment, colorând numele celor care știi că vor participa cu siguranță.  Apoi, poți începe să trimiți invitații celor dragi, cu rugămintea de a-ți confirma participarea la nuntă până la o anumită dată. Iar dacă vrei să îi surprinzi pe cei apropiați cu o invitație specială, poți opta pentru invitațiile de nuntă de la Daisler.ro, unde găsești o mulțime de modele cu un design elegant.  De asemenea, nu uita să te consulți și cu ceilalți membrii ai familiei, astfel încât să te asiguri că ai luat în calcul și invitații din partea lor.

Caută o locație potrivită

După ce ai stabilit numărul de invitați, îți va fi mult mai ușor să alegi o locație potrivită pentru eveniment. Dacă ai o listă lungă de rude și prieteni, care depășește o capacitate de 80 de locuri, poți opta pentru un restaurant sau o sală de bal cu 100 de locuri. În schimb, pentru o nuntă restrânsă, cu 50 de invitați, poți alege și varianta unei petreceri în aer liber, căutând o livadă, o terasă, sau chiar un ponton, unde poți așeza câteva mese. De asemenea, pentru o nuntă organizată vara poți opta și pentru varianta unei petreceri pe plajă, la malul mării. Însă, indiferent de locația aleasă, este necesar să închiriezi spațiul respectiv cu un an înainte, pentru că în sezonul nunților aceste locuri sunt mereu ocupate.

Alege o biserică

Dacă îți dorești să faci cununia religioasă la o anumită biserică, trebuie să discuți din timp cu preotul, astfel încât să te asiguri că în weekendul nunții tale nu există alte slujbe și că preotul este disponibil pentru a vă cununa.

Caută ținutele 

Orice mireasă așteaptă cu nerăbdare momentul în care va îmbrăca rochia cea albă, așa că pentru alegerea ținutei ideale, ar fi indicat să îți rezervi cel puțin 3 luni pentru a te ocupa de acest aspect. Astfel vei avea îndeajuns de mult timp pentru a te ocupa de căutări, de modificările necesare și de probe.

Selectează meniul

Cu câteva luni înainte de eveniment ar trebui să pregătești degustarea meniului, astfel încât să te asiguri că vei alege cele mai delicioase preparate pentru invitații tăi. Nu uita să ții cont de faptul că aceștia s-ar putea să aibă preferințe culinare diverse, așa că ar fi indicat să optezi pentru un meniu variat, care să conțină și preparate vegetariene. Iar pentru apogeul unei seri de neuitat, va trebui să alegi un tort spectaculos și aromat.

Ocupă-te de alegerea decorațiunilor

Înainte de eveniment va trebui să te ocupi de toate detaliile mărunte, cum ar fi alegerea decorațiunilor. Fă-ți o listă care să includă toți furnizorii la care poți apela pentru aranjamente florale, ghirlande, baloane, sfeșnice cu lumânări, mărturii și multe alte accesorii care sunt necesare pentru nuntă. Compară apoi ofertele și alege cea mai avantajoasă opțiune. 

Caută un fotograf

Fotografii și videographerii sunt extrem de căutați în sezonul nunților, așa că ar fi indicat să găsești o echipă de profesioniști pentru nunta ta, chiar înainte cu jumătate de an. Analizează mai multe portofolii, cere părerile prietenilor și alege un fotograf talentat, a cărui viziune se potrivește cu a ta.

Găsește un DJ sau o trupă live

Dacă ai un buget generos pentru nuntă, poți opta pentru o trupă live, care să întrețină atmosfera pe întreaga durată a petrecerii. O trupă de coveruri este o alegere ideală în cazul nunților cu mulți invitați. În schimb, în cazul unei nunți restrânse, ar fi o idee mai bună să apelezi la serviciile unui DJ.

Ocupă-te de programările la salon

Este important ca în ziua nunții să arăți impecabil, așa că nu uita să te programezi la salon pentru machiaj, manichiură și hairstyle. De asemenea, poți discuta cu domnișoarele de onoare, pentru a le invita alături de tine la salon, astfel încât să vă relaxați împreună.

Așadar, aceștia sunt pașii esențiali pe care nu ar trebui să îi omiți atunci când organizezi o nuntă. Iar pentru a nu uita niciun detaliu important, poți pregăti o listă cu toți pașii pe care dorești să îi urmezi, apelând și la ajutorul familiei.