Când e ziua celui mic, totul trebuie pus la punct, de la organizarea petrecerii până la cele mai mici detalii, precum invitațiile, mâncarea, jocurile de care cei mici se vor bucura sau muzica ce trebuie să-i înveselească.
Dacă vorbim de copilași cu vârsta de până la cinci ani, situația se complică un pic, pentru că, deși vrem să își aducă aminte cu plăcere de ziua de naștere și să fie totul pe placul lor, nu avem cum să le îndeplinim toate dorințele. Știm cât de bogată poate să fie imaginația unui prichindel și dacă ne spune, de exemplu, că vrea zăpadă când afară sunt 40 de grade Celsius e… să spunem un pic mai complicat! Tocmai de aceea, toate celelalte detalii trebuie gândite dinainte.
Primul și poate cel mai important lucru este petrecerea în sine, ne referim la locul unde se va ține party-ul. Dacă aveți un apartament mic și prietenii piticului nu se pot număra pe degete, sfatul nostru este să căutați un local unde să-i serbați pe pici. Dacă mai puneți la socoteală și faptul că, cel mai probabil cei mici vor veni de mânuță cu cel puțin unul dintre părinți, petrecerea pentru copii va fi una extrem de “crowded”. Soluție? O petrecere la un local. Aveți însă grija să faceți o rezervare înainte pentru a avea siguranța că petrecerea voastră privată nu va fi întreruptă de nimeni.
Sfaturi? Interesați-vă cine va mai fi în local în acea perioadă, întrebați-vă prietenii dacă au mai organizat petreceri private acolo, fiți atenți la staff și nu în ultimul rând cereți să vi se spună toate detaliile legate de meniu: ce, când, cum, cât!
petrecere zi de nastere copii
După ce ați decis locația unde se va ține party-ul de pici, e timpul să începeți să trimiteți invitații! Deși toată lumea spune că suntem în era comunicării și că internetul este cea mai simplă modalitate de a trimite orice fel de informații, noi credem că invitațiile pentru copii trebuie să fie hand made. Apoi, ele pot fi înmânate la grădiniță sau în timpul unei întâlniri de mămici! De ce să nu dea și cei mici o mână de ajutor și să simtă în acest fel că fac parte din “echipa de organizare a petrecerii”.
felicitare hand made zi de nastere
Spuneți-le că prietenii lor vor aprecia dacă vor primi invitații făcute de ei și apoi căutați niște modele drăguțe pe care să le personalizați voi sau, de ce nu, luați niște hârtii simple și începeți să colorați. Dacă vreți să aveți invitații cu poze, puteți oricând să atasați invitației o poză cu toți prietenii puștiului, prieteni în care să se regăsească, normal, și invitatul.
Nu uitați nici de baloane, cartonașe cu numele celor mici care să fie amplasate pe mese sau locul de joacă ce trebuie să fie plin de jucării colorate.
felicitare zi de nastere
Să curgă cadourile!
Un moment extrem de important al petrecerii copiilor este momentul în care cei mici își deschid cadourile! Nu lăsați la final deschiderea darurilor și nici nu-l obligați pe micuț să le deschidă pe parcurs ce le primește. Puteți în schimb să aveți un loc special amenajat unde cutiile de cadouri pentru copil să fie depozitate și, înainte de tort, să-l rugați să vadă ce a primit.
Vorbiți însă înainte cu cel mic și explicați-i că toate darurile sunt oferite din suflet! Și că, indiferent dacă îi place sau nu ce a primit, trebuie să mulțumească prietenilor pentru că s-au gândit la el. Nu de alta, dar cei mici sunt imprevizibili mereu și este posibil să rănească pe cineva spunându-i că darul nu este pe placul lui.
Voi ce sfaturi mai aveți pentru părinții ce vor să organizeze o petrecere perfectă pentru copiii lor?
Surse foto: left-hand/ Flickr.com, justalexanders/ Flickr.com, lindsay.dee.bunny/ Flickr.com și pink.polka/ Flickr.com.