Nașii de botez, la fel ca și nașii de cununie nu trebuie aleși la întâmplare. Aceștia sunt persoane speciale în viața copilului tău, iar alegând acei nași, pe care tu îi consideri cu adevărat responsabili, este ca și cum ai preda copilul, în mâini bune. În unele zone ale țării, se obișnuiește ca, noul născut să aibă mai mulți nași, însă în cele mai multe cazuri, părinții se rezumă la o singură pereche de nași, maxim două.

 

A fi naș în viața unui nou născut este un privilegiu de care mulți oameni se bucură iar mulți alții își doresc să se bucure. Aceștia trebuie să fie prezenți, nu doar la slujba Botezului ci pe tot parcursul vieții, pentru ei devin, practic, părinții spirituali ai celui mic. 

Nașii au rolul de a aduce câteva daruri de început, la ceremonia Botezului , care se regăsesc în trusouri botez și au o simbolistică aparte, dar trebuie să și îndrume copilul și să îi fie alături pe parcursul vieții. 

Iată la ce să te uiți pentru a te asigura că nașii pe care îi alegi sunt cei mai potriviți pentru puiul tău. 

Alege acele persoane disponibile pe termen lung

Conexiunea pe care copilul tău o va lega cu nașii lui ar trebui să fie una la fel de autentică ca și cea cu oricare alt membru al familiei. Nașii, care sunt disponibili pe termen lung, sunt autentici și își iubesc finul/fina cu adevărat, nu se vor îndepărta, imediat după botez, de copil. 

Observă, care dintre cuplurile din jurul vostru, au un interes sincer pentru puiul tău și și-ar dori, cu adevărat să fie parte din viața lui, pe termen lung? 

Asigură-te că influența și comportamentele lor sunt pozitive

În cele mai multe cazuri, nașii au deja un copil, atunci când sunt aleși să boteze un copil. Însă, evident că acest lucru nu este obligatoriu. Dar, un lucru la care, poți să te uiti, aici, este să observi care este comportamentul lor de zi cu zi? 

Ce fel de influență au asupra celorlalți sau asupra propriului copil? Din acest punct de vedere, vei știi exact, dacă ei vor fi acea influență, pe care tu, o dorești în viața copilului tău, mai ales dacă, se va păstra o relație, pe termen lung cu ei. 

Expune-ți așteptările cu respect

Foarte multe persoane aleg nașii doar pentru ziua botezului, fără a înțelege că aceștia au un rol mult mai puternic în viața copilului și că pot fi de mare folos în relația cu nou născut. 

La pol opus, sunt acele persoane care au foarte multe așteptări, de la nașii care nu știu exact care le este rolul. 

Cea mai bună soluție în acest caz, este să comunicați foarte clar, cu nașii, care vă sunt așteptările și evident, să observați dacă aveți așteptări nerealiste de la ei. 

Atunci când ceri nașii de botez, există posibilitatea de a fi refuzat, pentru că nu orice cuplu își asumă acest rol. Dar aici, ar trebui să existe foarte multă înțelegere și respect față de decizia fiecărui om. 

Nu te uita la lucrurile neimportante

Dacă alegi să te uiți doar la partea materială sau la culoarea politică a unui cuplu s-ar putea să pierzi niște șanse incredibile. Nu judeca lucrurile din acest punct de vedere. 

Există oameni, care s-ar putea să nu aibă posibilitatea materială, spre exemplu, de a-i oferi copilului tău daruri scumpe, însă l-ar iubi necondiționat. 

Dacă judeci din anumite prisme precum anumite alegeri pe care ei le fac în viață, care nu rezonează 100% cu tine, dar care nu afectează relația cu copilul tău, s-ar putea să greșești. 

Deci, cel mai bun lucru la care te poți uita aici, este iubirea lor, pentru puiul tău. Aceasta este secretul alegerii celor mai buni nași, pentru copilul tău.