Articolele vestimentare pentru birou trebuie să fie întotdeauna curate și îngrijite, pentru a face o impresie plăcută la locul de muncă. Deși ținutele pentru job trebuie să fie decente, nu înseamnă că vei pune accent pe haine monotone.

Află cum să te îmbraci cu stil, cu articole potrivite pentru serviciu, din rândurile de mai jos!

Poartă rochii comode

Rochiile sunt articole excelente pentru birou, atâta timp cât nu alegi modele scurte sau prea îndrăznețe. Rochiile de toamnă reprezintă alegerea ideală pentru o ținută office, în care să te simți comod pe tot parcursul zilei. Combină rochiile de toamnă cu cizme peste genunchi sau cu botine elegante, care oferă o siluetă zveltă.

La fel de potrivite sunt și rochiile cu un croi clasic, alături de rochiile cloș, pentru orice siluetă. În funcție de model, rochiile pot fi combinate atât cu pantofi sport, cât și cu balerini, cizme sau încălțări cu toc. În sezonul cald, pune accent și pe rochiile de tip cămașă, pe care să le porți cu espadrile sau perechi de teniși.

Profită de combinația dintre jeanși și maletă

Dacă locul de muncă nu îți impune purtarea ținutelor formale, alege pentru birou jeanșii clasici sau cu o croială simplă. Pentru că ai nevoie de ei pentru job, lasă deoparte modelele cu aplicații sau inserții. Asortează jeanșii cu articole potrivite, în funcție de preferințe și de anotimpul în care te afli. Primăvara și vara, poartă jeanșii cu tricouri simple sau cu un top din dantelă, în timp ce toamna și iarna, pune accent pe malete, pulovere și cămăși din material gros.

Nu uita de combinația dintre fustă și cămașă

Pentru zilele la birou, apelează la perechea cămașă – fustă, care nu se va demoda prea curând. Poți opta pentru cămăși elegante, în nuanțe clasice de alb, negru, maro sau bleumarin, pe care să le combini cu fuste conice. La această ținută, poți asorta o pereche de botine sau cizme scurte, care să-ți pună în evidență picioarele. Acest look îți oferă eleganță și confort, de aceea merită să-l alegi pentru birou.

Alege costumele cambrate

Nu există loc mai potrivit pentru a purta costumul de inspirație masculină decât biroul, pentru care ai nevoie de un look profesional. Un costum croit impecabil, compus din pantaloni și sacou, arată excelent pe orice doamnă și domnișoară, așa că merită să-l incluzi în garderobă. Cumpără cel puțin două costume pentru locul de muncă! Sunt potrivite modelele în nuanțe neutre, ușor de purtat și asortat, alături de cele închise, negre sau bleumarin.

Investește în pantaloni lejeri

Pe lângă jeanșii menționați anterior, optează și pentru modelele lejere, potrivite pentru sezonul cald. Ia în calcul pantalonii cu o croială lejeră, care se asortează cu tricouri, cămăși sau bluze cu mânecă lungă. Nu uita nici de pantalonii evazați, care sunt potriviți pentru birou.

Încălțămintea nu doar că accesorizează orice ținută, ci trebuie să îți ofere și confort, mai ales dacă ești nevoită să stai mult în picioare. Pantofii cu toc mic sunt cei mai potriviți la birou. Totuși, dacă petreci timpul alergând de la un birou la altul, investește în modele cu talpă joasă, precum balerinii, espadrilele, botinele sau bocancii. 

Investește în aceste articole pentru birou și combină-le armonios! Cu ajutorul hainelor potrivite, vei obține outfituri impecabile la locul de muncă.