Cum se anunta vreme ploioasa, toata lumea a inceput sa se agite…parcurile se mai raresc, grijile sporesc, copiii sunt mai bucurosi dar si mai stresati. Caci le place ploaia, le plac baltile, chiar si noroiul…dar noua nu ne place sa-i vedem murdari, uzi. Oare n-ar fi bine sa scapam de acest stres si sa lasam copiii sa experimenteze fiecare anotimp, fiecare ploaie, fiecare zapada?
Haideti sa va spun cum am facut noi anul trecut si cum am trecut peste o toamna frumoasa si o iarna si mai si. Iar anul acesta, tot la fel ne pregatim.
Trucul numarul 1:  Cauta haine destepte pentru ploaie si frig!
Ne-am gandit ca trebuie sa existe variante vestimentare, in care sa o ‘camuflam’ pe domnisoara noastra astfel incat sa se bucure si ea de tot ceea ce vroia sa experimenteze si sa ne bucuram si noi ca nu se uda, nu raceste si alte griji din astea. Si ne-am blindat cu pantaloni de noroi (sau supra-pantaloni), pelerina de ploaie, cizme de cauciuc si nu in ultimul rand pantaloni de lana. Acestia au dublu rol: 1. de protectie scutec (si atunci cand folosesti scutece textile fara chilotel de proctie, pentru a nu lasa umezeala sa treaca inafara) si 2. de protectie umeazala si frig, atunci cand acestea vin dinspre exterior.
Scopul nostru a fost sa alegem haine usoare si comode, pentru a putea alerga in voie. De fapt, pot sa va spun ca pantalonii de lana au fost folositi toata iarna (am avut 2 perechi) iar supra-pantalonii peste cei de lana, in zilele mai ude sau cu tavaleala prin zapada. Si pentru zilele mai friguroase, in casa, am optat pentru jambiere sau pantaloni de lana scurti.

 



Trucul numarul 2: Cauta alternative la transportat copilul
Noi am pus caruciorul in cui si am scos la inaintare un mei-tai (carrier pentru copii) pentru a ne strecura mai usor printre zapezi. Foarte util nu numai cand vrei sa mergi cu autobuzul sau metroul, sau cand vrei sa ai mainile libere pentru a face cumparaturi dar si atunci cand ploua si va ghemuiti amandoi sub o umbrela sau cand zapada e prea mare sau e prea frig sa stea stingher in carucior. Aici sunt multiple solutii: mei-tai-uri, sling-uri, wrap-uri, SSC-uri s.a.m.d. Pentru toate buzunarele si pentru toate anotimpurile!
Trucul numarul 3: Relaxeaza-te si bucura-te cu adevarat!
Ce-am facut? Am lasat grijile la o parte si ne-am bucurat si noi sa o vedem pe fetita noastra libera, alergand prin ce balti a vrut ea, jucandu-se in nisipul umed din parc (tocmai bun de facut castele). A experimentat totul asa cum numai un copil este capabil sa o faca iar noi am fost relaxati.
Concluzia? Toata lumea a fost fericita. Si mai multumiti am fost caci echipamentul a fost all season: toamna-iarna-primavara-vara. Acum am schimbat cizmele si pantalonii de lana, caci domnisoara a crescut si ea, cum fac copiii, doar… Supra-pantalonii insa preconizez ca o sa-i mai poarte cel putin vreo 2 ani.
O parte din hainele destepte le avem de la prietenii nostri de la hiphip.ro. Anul acesta avem de purtat cizme cu flori (costa 86 de lei) si chiar si sosete inteligente (39 de lei), sa le scoatem la plimbare si in zilele mult mai friguroase. Tot la ei puteti gasi pelerine de ploaie frumos colorate (costa in jur de 100 de lei), overall din fleece (costum intreg) la 125 de lei si caciuli tip cagula, foarte utile mai ales atunci cand copilul nu accepta fular la gat – costa 57 de lei cele din bumbac (mai subtirele) si 79 de lei cele din lana merinos.
P.S. Pe prietenii de la hiphip.ro ii gasiti si la BabyExpo zilele urmatoare!
Sa avem o toamna linistita!