Copiii care au mereu câte o carte în mână sau preferă poveștile în locul jocurilor pe calculator ar putea fi încântați de titlurile pe care le-am propus în acest articol. Alături de cadourile de sub brad poți să pui oricare din următoarele șapte cărți cu ilustrații expresive, care să le ofere copiilor un Crăciun plin de magie și aventură.  

1.Poveste de Crăciun, de Charles Dickens

Potrivită atât pentru iubitorii acestei sărbători de iarnă, cât și pentru cei care au îndoieli, Poveste de Crăciun de la Editura Arthur sporește pentru cititor bucuria și entuziasmul celebrării. Împreună cu ursuzul Ebenezer Scrooge, orice copil care citește această carte va trece prin peripeții uimitoare la finalul cărora va interpreta diferit spiritul Crăciunului. 

2.Cum a furat Grinch Crăciunul, de Dr. Seuss

Grinch, monstrulețul morocănos și cuprins de ciudă, urmărește pregătirile oamenilor din vale pentru sărbătoare. Coboară din peștera izolată din vârf de munte și încearcă să le fure Crăciunul. Până la urmă, Grinch își va da seama că străduințele lui de strica sărbătoarea nu au fost suficiente. 

3.Expresul Polar, de Chris Van Allsburg

Precum cele două cărți propuse mai sus, Expresul Polar este o poveste clasică de Crăciun. Chris Van Allsburg descrie călătoria unui băiețel cu trenul la Polul Nord și întâlnirea cu Moș Crăciun. Cartea este despre cei care cred cu adevărat în existența Moșului și cei care nu mai aud sunetul clopoțelului magic de la sania lui. 

4.Mărețele aventuri ale Porcului de Crăciun, de J.K. Rowling

Autoarei seriei Harry Potter spune povestea Porcului de Crăciun și a lui Jack, care pornesc în căutarea lui Um Porc, zis și UP. Aceștia au parte de o călătorie bizară în Tărâmul celor Pierduți, unde speră să îl găsească pe prietenul cel mai bun al lui Jack, UP. Vor avea ajutoare de nădejde, dar și un adversar înfricoșător, ronțăitor de jucării. 

5.Cum a salvat Felix Crăciunul, de Alex T. Smith

Într-o Misiune Foarte Importantă din Ajunul Crăciunului, Felix învață ce înseamnă curajul, prietenia și bunătatea. Acesta decide să îi înapoieze lui Moș Crăciun o scrisoare pe care o găsește din întâmplare. Aventurile minunate, dar primejdioase îi scot în cale o mulțime de personaje excepționale. Povestea este spusă în 24 de capitole și jumătate și poate fi citită în fiecare zi din decembrie până la Crăciun.  

6.Scrisori din Laponia, de Victoria Pătrașcu

Victoria Pătrașcu scrie despre pățaniile Babei Iarna, cauzate de topirea ghețarilor. Cât timp Iarna nu poate veni, nici Moș Crăciun nu va aduce cadouri copiilor. Spiridușii vin cu o soluție care să aducă Iarna înapoi și să pună capăt problemelor climatice produse de mâna oamenilor. 

7.Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig

Un băiat pe nume Nikolas crede în magie și are parte de aventuri cu reni, elfi și spiriduși. Povestea spusă cu umor de Matt Haig aduce în prim-plan o idee simplă: magia Crăciunului este dată de darurile pe care le facem, iar în acest fel toată lumea se poate bucura de sărbătoarea iernii. 

Copiii care adoră să citească s-ar putea să îndrăgească aceste cărți, care îi poartă în minunatul tărâm al Crăciunului și le stimulează imaginația. Întâmplările magice și personajele uluitoare pot să le îmbogățească experiența și să le sporească bucuria dată de sărbătoare.