Vacanțele sunt cel mai așteptat moment al anului. Însă, atunci când ai copii mici, călătoriile pot fi cu adevărat copleșitoare. Chiar dacă devine mai ușor pe măsură ce timpul trece, iar tu câștigi experiență ca părinte, întotdeauna te vei lovi de noi și noi provocări. 

Pentru ca totul să meargă fără probleme, trebuie să fii întotdeauna pregătit și să nu pierzi din vedere câteva detalii care pot părea nesemnificative, dar care vor îmbunătăți întreaga experiență. 

Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care să le iei în calcul atunci când călătorești alături de copii. 

1. Alocă mai mult timp fiecărei activități

Indiferent dacă este vorba despre plecatul către aeroport sau mersul la micul dejun, adaugă cel puțin 30 de minute în plus, față de cât estimezi că ai nevoie realistic. Atunci când ești cu copiii, totul se desfășoară cu o altă viteză și cele mai mici probleme, cum ar fi pierderea unei jucării, poT declanșa întârzieri majore. 

2. Alege destinația împreună cu copilul

Chiar dacă îți dorești foarte mult să vizitezi anumite locuri, ar putea fi o idee bună să mai aștepți să crească copilul ori să mergeți acolo fără el. În vacanța în care mergeți cu toții este important ca cel mic să se distreze, iar unele activități pentru adulți este evident că îl vor plictisi foarte rău. Din acest motiv discutați împreună despre cea mai potrivită destinație, care să fie la fel de atractivă pentru toți. 

3. Alegeți mijlocul de transport

Există copii care adoră să meargă cu mașina, chiar și pentru mai multe ore și există copii care se plictisesc foarte repede, astfel încât călătoriile lungi nu sunt o alegere foarte inspirată. Dacă alegeți să ajungeți la destinație cu mașina, nu uita să o protejezi cât mai bine cu presuri auto și huse pentru banchete. Varianta avion poate fi mai rapidă, însă nu este de fiecare dată și cea mai comodă. Va trebui să iei mai puține lucruri în bagaje, iar geanta de mână pe care o poți lua în avion cu siguranță nu va putea conține toate jucăriile și obiectele necesare. 

4. Nu uita medicamentele de bază

Este aproape inevitabil să ai parte de o vacanță fără dureri de urechi, de cap sau de burtă. Mici neplăceri pot apărea din diverse cauze, cum ar fi vreme rece, mâncarea nu foarte proaspătă întâlnită mai ales în stațiunile de la mare, în sezonul estival, dar și mici lovituri sau zgârieturi care pot provoca durere.  Trusa cu medicamente trebuie să conțină câteva alifii pentru arsuri solare, răni minore, dar și antiinflamatoare, analgezice sau antitermice. Pentru recomandări de specialitate, nu uita să întrebi doctorul de familie. 

5. Cumpără online bilete la toate obiectivele pe care le veți vizita

Indiferent că este vorba despre un muzeu ori un parc de distracții, coada de la casa de bilete poate dura și câteva ore, iar acesta este ultimul lucru pe care ți-l dorești. Cel mai bine este să cumperi online biletele respective și tot așa să trimiteți toate documentele necesare care au legătură cu contextul pandemic. Vei scuti mult timp și nervi, iar experiența va fi mai plăcută. 

6. Învață-l pe copil datele de contact ale familiei

Numele lui, al părinților, numerele de telefon, locația unde sunteți cazați, sunt doar câteva dintre informațiile pe care trebuie să le cunoască copilul tău. Dacă se rătăcește sau pierdeți contactul vizual, este important să poată da detaliile necesare pentru a putea fi identificat. Dacă este prea mic și nu poate reține toate informațiile, acestea pot fi scrise pe o brățară specială (de obicei vă oferă de la hotel) sau chiar pe o foaie de hârtie care să fie pusă într-unul dintre buzunarele hainelor.