Trebuie că recunosc că mă număr printre cei care, atunci când era întrebat „ce îți place cel mai mult la școală?”, răspundea senin și fără să stea pe gânduri „vacanța!”. Am rămas consecvent, iar dacă e să îmi amintesc cu plăcere de anii de școală, primul gând îmi zboară la acel entuziasm cu care mă trezeam în prima zi din vacanța mare, neștiind ce să fac mai întâi, cu atât timp liber la dispoziție.

În amintirea acelor ani, am scris rândurile ce urmează, pentru a-i scuti pe cei mici de o vacanță plictisitoare. Așadar, iată câteva de activități distractive pentru vacanță! 

Sesiuni foto în natură

Nu vrei ca cel mic să-și petreacă vacanța pe canapea sau la calculator, așa că trebuie să îl motivezi cumva sa facă mișcare. O idee care dă rezultate este să faceți împreună o plimbare în natură, iar aici să îl provoci să surprindă cu camera foto cele mai frumoase peisaje, plante sau animale întâlnite în periplul vostru. În mod sigur, știe să utilizeze camera telefonului mai bine decât tine, așa că trebuie doar să-i aprinzi interesul pentru o astfel de activitate. Apoi, după ce a făcut destule fotografii, puteți încerca împreună să identificați plantele animalele și păsările imortalizate, iar astfel, activitatea capătă și un caracter educativ.

Un sejur la mare

O vacanță de vară e de neconceput fără câteva zile la mare, așa că nu îl poți lipsi pe copilul tău de o astfel de bucurie. Dacă pentru copii constituie un prilej de distracție, pentru părinți, sejurul la mare trebuie să aducă și multă relaxare, așa că ar trebui să alegeți o stațiune mai liniștită. Sfatul meu este să va faceți o rezervare la un hotel în Venus, una dintre cele mai potrivite stațiuni de pe Litoral pentru o vacanță în familie. De preferat ar fi un sejur all inclusive, pentru a fi lipsiți total de grija cheltuielilor zilnice și a vă putea concentra exclusiv pe distracție și relaxare.

Un curs de înot

Copii adoră să se bălăcească vara, iar din asta poate ieși ceva constructiv. Vacanța mare este momentul oportun să îți înscrii copilul la un curs de înot, unde va îmbina perfect utilul cu plăcutul. Nu va percepe asta ca pe un lucru pe care este obligat să îl facă, pentru că cine ar face nazuri dacă ar trebui să meargă la cursuri la piscină?… Se va putea bălăci în voie, perfecționându-și totodată tehnicile de înot, ceea ce va aduce mari beneficii în dezvoltarea sa, dat fiind faptul că este în creștere.

Camping în grădină

E vară, e cald, iar nopțile sunt de nesuportat în casă, din cauza zăpușelii. Mult mai plăcut e să dormi afară, mai ales într-o tabără improvizată în mijlocul grădinii. Așadar, dacă ai un cort și o saltea, amenajați împreună un mic camping în grădină și lasă-l să doarmă aici în timpul nopții. Eventual, dă-i voie să-și invite și un prieten de joacă, evident, având și acceptul părinților acestuia. Garantat, se vor distra de minune stând seara și povestind la lumina lanternelor după care vor dormi în natură, ca niște adevărați aventurieri.

Vânătoare de comori

Este un joc foarte distractiv, care stimulează totodată gândirea, capacitatea de concentrare și simțul de orientare al copilului. Pentru a-l juca, trebuie să ascunzi prin casă sau prin curte diferite obiecte, plasând și diferite indicii pentru găsirea acestora. Apoi, trebuie să îl încurajezi pe cel mic să găsească toate obiectele ascunse, pe baza indiciilor pe care i le oferi. Când dă semne de plictiseală, puteți inversa rolurile lăsându-l pe el să ascundă obiectele și să-ți dea indiciile necesare.

Garantez personal pentru fiecare din activitățile prezentate, pentru că le-am testat la vremea mea, și constat că și ștrengarii mei sunt la fel de încântați de ele.