Copilăria este una dintre cele mai inocente și plăcute perioade din viața unei persoane. Este etapa în care cei mici, adolescenți și tineri deopotrivă descoperă lumea, sunt entuziasmați de fiecare lucru nou și plăcut și sunt pregătiți să înfrunte provocările cu brațele deschise!

Dacă se apropie ziua de naștere a copilului tău, iar acesta împlinește o vârstă memorabilă între 10 și 14 ani, atunci cu siguranță va aprecia un cadou care să-i ofere noi orizonturi, imaginație și divertisment. Iată deci o listă cu 5 idei de cadouri de care se va bucura copilul tău!

Cărți cu povești

Una dintre cele mai plăcute metode de a descoperi universul, dar și alte lumi fantastice și pline de aventură este cititul. Deci, oferă-i copilului tău cărțile Harry Potter și cu siguranță nu le va mai lăsa din mână până când nu le va citi pe toate! Va fi impresionat de caracterele principale, dar și de minunata lume a magiei.

Alături de povestea protagonistului Harry Potter, îl poți introduce pe cel mic într-un întreg univers „Young Adult”, datorită narațiunilor din: Dosarul Graffiti, Pajiștea Dragonului, Fuga la muzeu, Materiile întunecate, Elefantul magicianului, Aventurile piratului Ket și multe altele!

Joc de societate

Jocurile de societate sunt ideale pentru orice vârstă deoarece sunt distractive și creează legături mai puternice între prieteni. Astfel, pentru perioada adolescenței, jocurile de masă (sau boardgames) vor fi perfecte pentru copilul tău! Vei găsi o gamă extinsă din care poți alege, însă pentru intervalul de 10 – 14 ani, sunt recomandate: Monopoly, Blindfolded Twister, Activity, Uno, Alias, The Mind, Catan, Exploding Kittens și multe alte jocuri pline de acțiune și voie bună!

Accesorii și periferice pentru electronice

Deoarece majoritatea tinerilor folosesc frecvent dispozitivele digitale, precum telefonul, tableta sau laptopul, un cadou cu care sigur nu vei da greș este un articol periferic pentru electronicele pe care le are copilul. De exemplu, pentru telefonul mobil îi poți oferi o pereche de căști wireless, astfel încât acesta să poată ține telefonul în ghiozdan, fără să se mai împiedice de fir.

Pe de altă parte, dacă adolescentul folosește un laptop, atunci o masă cu cooler pentru o ventilație mai bună a dispozitivului va fi un cadou potrivit. La polul opus, dacă preferă un sistem staționar, precum calculatorul, atunci poți merge pe accesoriile și perifericele clasice: tastatură și mouse.

Jocuri în aer liber

Dacă simți că adolescentul tău petrece mult timp în casă, atunci poți să îi faci cadou o minge de baschet, fotbal sau handbal, o coardă de sărit, palete de badminton sau palete de tenis de masă (ping-pong), dar și alte jocuri ce pot fi jucate în aer liber. Indiferent de ce alegi, copilul va aprecia mult cadoul și va dori să iasă la joacă cu prietenii pentru a încerca noile accesorii sport!

Cadouri în funcție de pasiunile sale

Adolescența și vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani este o perioadă complicată. Copilul va începe să descopere pasiunile sale și își va dori să testeze cât mai multe lucruri. Totodată, va dori să facă parte din cercuri diferite de prieteni până când își va da seama care sunt hobby-urile și preferințele sale. Este important să-l încurajezi pe cel mic să-și canalizeze toată energia pe pasiunile sale creative. Deci:

  • Pentru un tânăr pasionat de muzică – îi poți face cadou un instrument muzical: o chitară acustică, o clapă sau un kit de percuție.
  • Pentru un tânăr pasionat de artă vizuală – dacă adolescentului îi face plăcere să deseneze sau să folosească aplicații online pentru a crea diferite imagini, atunci oferă-i un set de creioane, hârtie, poate o tabletă grafică.
  • Pentru un tânăr pasionat de fotografie – telefonul este plin de poze din natură, cu prieteni sau portrete (self photos)? Atunci cu siguranță este pasionat de fotografie, așa că oferă-i un album foto pentru a păstra toate amintirile!

Lista pune la dispoziție doar câteva dintre cadourile de care s-ar bucura copilul tău. Dacă vrei să știi sigur că îi oferi un dar frumos și util deopotrivă, îl poți întreba, iar cel mic îți va spune ce și-ar dori cu adevărat!