Printre capriciile mereu schimbătoare ale modei, există anumite piese vestimentare care se încăpățânează să rămână în tendințe. Între acestea, haina de piele, simbol al nonconformismului și al unui spirit rebel, ocupă un loc fruntaș.

Fie că o asortezi cu rochii, fuste sau pantaloni, o geacă de piele își păstrează mereu farmecul atemporal și poate constitui în orice moment baza pentru ținute originale de zi sau chiar de seară.

Dacă în privința hăinuței, opțiunile tale sunt clare, să vedem ce fel de pantofi merg la vestimentația ta preferată.

Pantofi cu talpa joasă, pentru un look urban-chic

Pentru un look urban-șic, mereu în tendințe, poți alege încălțăminte din piele pentru damă cu talpa joasă, potrivită pentru a fi asortată cu haina ta favorită. Modelele perfecte, potrivite în orice moment unui stil urban, de zi sunt cele de tip mocasini ușori, cu sau fără catarame, sau balerini simpli și delicați.

La fel de potriviți pentru un look relaxat și cool sunt pantofii ușor androgini, cum sunt cei cu platformă înaltă sau cei în stil Oxford. Pentru cei din urmă alege modele cu șiret. Acestea sunt extrem de confortabile și de șic, fiind foarte potrivite în combinație cu geaca de piele.

Este de preferat să porți oricare dintre aceste tipuri de pantof cu pantaloni, de preferat din denim sau dintr-o stofă ușoară, cu linie conică sau dreaptă. Cu toate acestea, și rochiile sunt la fel de potrivite și poți obține combinații de efect. De exemplu, la cele într-o singură culoare asortează-le o pălărie interesantă, cu boruri mari și un șal colorat, supradimensionat.

Botine sau ghete scurte, pentru ținute în stil casual

Botinele sau ghetele scurte în stil ușor masculin sunt esențiale pentru o garderobă în stil casual, de tip capsulă. Indiferent dacă este vorba despre ținute de damă sau de bărbați, acest tip de încălțăminte este un must-have pentru ținute cool, de zi. Mai mult, încălțările de acest fel fac oricând casă bună cu îndrăgitele haine din piele.

Opțiunile clasice pentru botine sau ghete scurte din piele sunt în general cele din gama tonurilor pământii de maro, negru, bej sau cărămiziu. Poți opta și pentru variante mai vesele și colorate, de olive, galben-muștar sau chiar roz. Vei obține contraste de efect, deoarece pantofii nu trebuie să fie obligatoriu în aceeași nuanță a hainei.  În aceste cazuri, poți alege ghete din piele întoarsă, de exemplu.

Pentru ținute casual șic reușite, combină haina și pantofii din piele cu o cămașă albă, o beretă și un șal colorat. La fel de bine poți purta o cămașă sau un pulover oversized pe sub geaca ta de piele preferată.

Pantofi stiletto, pentru un look girly-glam

Pentru un look ușor glam cu tentă feminină și chiar girly asortează haina de piele cu o fustă scurtă sau midi din tul și o pereche de pantofi stiletto. Caută să obții și în acest caz un contrast reușit de culori, pentru ținute cu aspect wow. Câteva sugestii în acest sens sunt, de exemplu, combinațiile de culori complementare de albastru și bej sau roșu, ori alb și negru.

Pe timp de vară, la fel de potrivite sunt însă și sandalele înalte cu toc, de preferință cu un design interesant și structurat, și în culori tari de ciclam, oranj sau verde smarald.

 

Geaca ta de piele va potența foarte bine oricare dintre alegerile tale, fie în sezonul cald fie în anotimpul rece, deoarece este o piesă de rezistență și un must-have în garderobă! Completează cu încălțămintea potrivită, urmând recomandările de mai sus, și te vei bucura de un stil vestimentar aparte. Plus că vei emana un șarm deosebit în orice moment!