Dacă v-ați plănuit ca primăvara aceasta să vă bucurați de plimbări lungi pe canalele din Amsterdam sau de lalelele înflorite în Olanda, care fac mai frumoasă orice zi, atunci luați-i și pe cei mici cu voi, pentru că sigur vor avea parte de distracție cât cuprinde. Pe lângă parcurile imense și frumoase din Amsterdam, la doar câțiva kilometri vă puteți bucura de pădurea Amsterdamse Bos. Este imensă, cu terenuri de joacă, ba chiar și aparate de gimnastică, drum special pentru biciclete, muuulte, foarte multe pajiști cu foricele și nu în ultimul rând drumuri speciale pentru cei cărora le place echitația și vor să o încerce.
photo 5
În inima pădurii atracția principală pentru copii și nu numai este Geitenboerderij Ridammerhoeve sau, pe limba noastră, o fermă ecologică de capre ce adună toate privirile. Nu pentru că ar fi ceva ce nu am mai văzut până acum, dar pentru că organizarea și atenția pentru copii și animale sunt la cote maxime.
Să vă povestesc pe larg. Intrarea este gratuită, oricine poate să vină și să admire caprele care mănâncă liniștite fân, să le atingă și să încerce, așa cum fac toți copiii, să comunice cu ele cât pot de bine. Lângă capre, este un loc special pentru iezi, muuuulți iezi mici și blânzi, unii atât de prieteniși că se urcă pe tine să “guste” un pic din îmbrăcămintea ta. Foarte fain este că oricine poate să intre să atingă iezii și să îi vadă de aproape, ba chiar cei care doresc să-i hrănească poate să cumpere (cu 0.50 euro) un mic biberon pe care să-l ofere unui ied flămând (deși la câți admiratori au micuțele animale e cam greu să găsești unul cu poftă de mâncare).
1
În timp ce copiii se joacă și mângăie animalele, părinții se pot bucura de brânză proaspătă și bio, o cafea la fel de bio sau o gustare rapidă în grădina mare din fața fermei, asta până să vină cei mici care vor dori cu siguranță o cupă de înghețată sau să se joace la locul special pentru ei.
photo 3
Din Amsterdam și până în inima pădurii, la ferma de capre, să tot fie vreo 10 kilometri, care pot fi parcurși cu mașina (este un drum special în pădure pentru autovehicule) sau cu bicicleta pentru părinții în formă (există desigur biciclete speciale pentru părinți și copii).
Voi ce alte locații faine ce merită vizitate cu toată familia mai știți și mai recomandați?