Spun că este pentru copii mai măricei pentru că vorbim despre numele localităților, regiunilor și județelor din România.
Cum se joacă? E foarte simplu și pe cât de simplu pe atât de complicat la un moment dat…
Sunteți atenți la numele primei localități prin care treceți cu mașina. Să presupunem că este vorba despre Otopeni. Ei bine, primul jucător trebuie să găsească o localitate a cărei denumire începe cu ultima litera, în cazul nostru “I”, așadar putem propune “Ialomița”, iar umătorul jucător va fi nevoie să ofere o regiune, un județ sau o localitate care începe cu “A”, precum “Arad”.
Cine pierde? Primul care se lasă bătut de trei ori, dar atenție mare pentru că numele localităților nu se pot relua. Cu alte cuvinte, regula de bază este faptul că odată folosite de un jucător, denumirile nu mai pot fi luate în considerare ca răspunsuri corecte de un alt jucător. Cine și ce câștigă? Ar fi frumos ca cel care a găsit cele mai multe denumiri să poată alege destinația următoarei ieșiri, nu?
De ce ni se pare nouă educativ jocul? Pentru că, pe lângă cunoașterea unui număr foarte ridicat de localități, le puteți povesti celor mici și despre cultura din anumite zone ale țării sau despre ce e de vizitat în respectivele părți.
Voi la ce jocuri mai apelați atunci când sunteți în mașină cu cei mici?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: writetoeat/ Flickr.com.