Purtarea centurii de siguranță este modalitatea cea mai simplă și mai eficientă pentru a te proteja în mașină, iar atunci când ești însărcinată acest lucru nu se schimbă, ba chiar este și mai important pentru că nu mai este vorba doar de viața ta, ci și de viața celei mai importante ființe: copilul tău încă nenăscut.
Legislația spune că femeile însărcinate pot să renunțe la centura de siguranță, însă multe studii au concluzionat că purtarea ei este eficientă, iar în caz de accident centura te ține în siguranță, în mașină, atunci când impactul este puternic. La fel și cu airbag-ul despre care am auzit că anumite viitoare mămici l-ar dezactiva atunci când sunt însărcinate. NU faceți asta, airbag-ul este acolo pentru a ne proteja.
Care sunt acele lucruri pe care trebuie să le faci atunci când aștepți un copil și călătorești cu mașina?

  • Mută scaunul cât mai în spate, dar dacă ești șoferiță atunci asigură-te că ajungi la pedale cu ușurință,
  • Asigură-te că sunt cel puțin 25 de centimetri între piept și volan sau bordul mașinii, nu uitați să lăsați și câțiva centimetri între burtică și volan sau bordul autovehiculului,
  • Atunci când îți așezi centura de siguranță nu o lăsa mai largă, ci doar poziționeaz-o sub burtică, ca în caz de accident sau la o frână bruscă să nu rănești bebelușul,
  • Dacă nu ești la volan, atunci alege bancheta din spate, s-a dovedit că este locul cel mai sigur dintr-o mașină.

Și nu în ultimul rând: poziționează scaunul auto pentru copil cu o lună înainte ca acesta să vină pe lume și de preferat este ca un părinte cu experiență sau un service auto cu angajați pricepuți să arunce un ochi asupra modalității în care ai montat scaunul auto, pentru a avea siguranța că totul este perfect.
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: Daquella manera/ Flickr.com.