Nu am înțeles niciodată de ce șoferii sau pasagerii preferă să meargă cu mașină fără a purta centura de siguranță. Nu mi se par deloc ok părerile de tipul “mă strânge”, “am o senzație neplăcută” sau “nu o suport” pentru că nu au nicio valoare atunci când la o frână bruscă centura este singura care te scapă de un accident periculos.
Odată ce copiii sunt destul de măricei încât să nu mai folosească un scaun auto special, cei mai mulți părinți consideră că pot să-l lase pe bancheta din spate (apropo, specialișii pe sfătuiesc să așezăm copiii pe bancheta din spate dreapta, pentru a avea siguranța că vor coborî pe trotuar mereu) și atât. Ei bine, cele mai multe mașini au centuri de siguranță și pe bancheta din spate, iar folosirea acesteia este obligatorie. Da, chiar dacă vorbim despre bancheta din spate, pentru că riscurile sunt aceleași.
Mai mult decât atât, mulți copii nu sunt destul de înalți pentru a sta pe banchetă fără un “ajutor”. Mai precis, dacă atunci când cei mici nu stau cu genunchii îndoiți natural când sunt așezați pe banchetă sau când centura nu este poziționată fix pe șoldul copilului, respectiv pe claviculă sau umăr, aveți nevoie de un înălțător, care oferă mult mai multă siguranță.
Înălțătorul este la fel de important precum scaunul auto pentru copii, așa că suntem sfătuiți să nu achiziționăm unul care nu are certificările obligatorii. Cu alte cuvinte, achiziționarea lui trebuie să urmeze aceeași pași ca atunci când cumpărăm scaunul auto.

Am căutat unul fain și sigur pentru ai voștri, vă propun Ferrari Dream Rosso, care costă 150 de lei. Este un produs confrom Standardelor Europene de Calitate ECE R44/04, are o husă detașabilă care se poate spăla pentu a scăpa de resturile de mâncare sau transpirație și este dotat cu două mânere pentru confortul și siguranța celui mic.
Voi folosiți centura de siguranță mereu, așa-i?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: mr. toaster/ Flickr.com.