Indiferent de starea de sănătate a mămicii și de cât de mult a avut ea grijă pe parcursul sarcinii de burtică și de bebeluș, este posibil ca cel mic să dorească să vină mai repede pe lume, pentru a-și cunoaște părinții.
Ce e de făcut însă atunci când plecați de la maternitate spre casă? Cum alegeți scaunul auto potrivit pentru drum?
Foarte important de știut este faptul că doctorul mămicii trebuie să vă ofere din cunoștințele sale privind acest lucru. Un copil născut prematur poate avea nevoie de atenție specială la transport sau privind accesorii pe care alți copii nu le folosesc în mod normal.
Dacă medicul îți spune că este ok să-ți duci copilul acasă într-un scaun auto de tip scoică, atunci ține cont de următoarele lucruri:

  • Poziționează câte o păturică rulată la fiecare margine a scaunului, atât în părți, cât și la picioare, pentru a nu se lovi,
  • Fiți siguri că scaunul auto este adaptat pentru greutatea bebelușului, că bebelușul cântărește destul de mult pentru a fi poziționat în scaunul cu pricina,
  • Doar scaunele cu prindere în 3 sau 5 puncte cu bureți de protecție și comfort sunt destul de sigure pentru bebeluși,
  • Folosește suportul pentru cap cu care a venit scaunul auto, nu improviza nimic, în speranța că așa îi va fi mai bine copilului sau nu cumpăra separat un suport pentru cap. Singurul lucru “extra” de care e posibil să aveți nevoie este o păturică rulată pe care să o poziționați în părțile copilului, pentru un plus de suport,

Credeți că atunci când proaspetele mămici pleacă acasă ar avea nevoie de sfaturi de la medici privind siguranța copilului în mașină?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: andrewmalone/ Flickr.com.