Dacă atunci când copiii sunt mici, adică au până într-un an, e clar că în mașină părinții vor opta pentru un scaun  auto de tip “scoică” atunci când copiii trec de 3, 4 ani unii părinți uită de acest aspect.
Teoretic, toți copiii de până la vârsta de 12 ani au nevoie de scaune auto speciale, care să ofere siguranță sporită și să-i protejeze în cazul unei frâne mai bruște sau (chiar dacă nu ne place să ne gândim la asta este posibil) unui accident ușor.
Din păcate, am văzut zilele trecute în trafic un copil care sigur nu avea mai mult de 6 ani și stătea pe bancheta din spate, fără a avea un scaun auto special pentru el. Nu mi se pare corect să judec pe nimeni, dar vreau să cred că toți părinții fac tot ce le stă în putere pentru fericirea și siguranța celor mici, iar atunci când sunt în trafic sunt conștienți că nu contează doar cât de bine conduc ei, ci și cum se comportă ceilalți participanți la trafic.
În altă ordine de idei, m-am documentat și am aflat, așa cum spuneam și mai sus, că scaunele auto speciale pentru copii sunt folositoare celor de până la 12 ani. Se găsesc în funcție de greutatea copilului mai ales, pentru că vârsta nu este de cele mai multe ori un factor care contează, totul depinde de dezvoltarea copiilor și conformațialor.
La cumpărare, părinții trebuie să aibă grijă să fie un scaun omologat, pentru a fi siguri că investesc în ceva trainic și sigur. Important este să și încercați dacă aveți posibilitatea scaunul în mașină, pentru a vă asigură că totul funcționează. Apoi, un lucru foarte important, dar de care nu țin cont toți părinții: lăsați copilul să încerce scaunul pe care el îl va folosi. Este posibil să nu fie tocmai confortabil și doar el poate spune asta. Dacă o să-i placă din prima, asta înseamnă că nu va trebui să duceți lupte de lămuriri la fiecare călătorie.
Și pentru că am căutat scaune auto pentru copii mai mari, am dat de Ferrari Alto Nero, un scaun pentru copiii cu greutatea între 22 și 36 de kilograme, deci aproximativ pentru cei cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.

Spre deosebire de scaunele pentru bebeluși, poziționarea acestui model se face cu fața spre direcția de mers, are protecție laterală în caz de impact, iar tetiera este reglabilă pe înălțime, centura fixându-se în trei puncte. Tot legat de siguranță, vă mai spun că modelul este un produs conform Standardelor Europene de Calitate ECE R44/04 (pentru că tot vă spuneam de omologarea produselor mai sus). Cât despre preț, chiar dacă vorbim despre un model Ferrari, iar atunci când citim Ferrari ni se pare că va fi foooarte scump, eu zic că nu e deloc piperat: costă 315 lei.
Voi ce scaune auto folosiți pentru ai voștri?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Foto Flickr