Ne-am gândit să începem o serie de articole cu tot felul de jocuri de care ne putem bucura în mașină, atunci cand copii stau in scaunele auto. Primul pe listă: ce încape într-o valiză.

Cum se joacă și care sunt regulile?

E foarte simplu trebuie să aveți cel puțin doi participanți (pasagerul și cel mic, pentru că șoferul e atent la drum) și porniți cu un cuvânt cu litera A, dar atenție mare: cuvântul trebuie să se refere la un lucru care încape într-o valiză. Să spunem că este vorba despre “ac”, următorul participant la joc trebuie să găsească un cuvânt care începe cu ultima literă, dar care se referă tot la un lucru ce încape într-o valiză, în cazul nostru ar putea fi “cană” și tot așa până când cineva nu mai găsește cuvinte.

Educativ

De ce am propus acest joc? Pe lângă faptul că cei mici se plictisesc repede de drumurile lungi cu mașina, este un bun prilej și pentru a-și dezvolta vocabularul și a învăța cuvinte și semnificații noi.
În cazul în care nu vă place valiza, puteți să o înlocuiți cu o casă sau un teren de fotbal, important e doar să aveți o anumită “unitate de măsură” pentru a afla cum vă căutați cuvintele.
Voi ce jocuri mai jucați în mașină?
Daca vrei sa afli mai multe despre Bebetex si despre ce vor ei sa faca, te invitam pe blog.bebetex.ro si pe pagina de Facebook.

Cine este Bebetex?

Bebetex: Scaune auto copii - Magazin online de scaune auto pentru copiibebetex.ro este un magazin online ce se adreseaza tuturor parinţilor responsabili, ce doresc ca transportul copiilor lor sa se realizeze in condiţii de deplina siguranţa. Fie ca este vorba de carucioare, fotolii auto sau alte accesorii, bebetex.ro va ofera toate aceste produse. Totodata, scopul site-ului nostru este de a informa parintii in legatura cu tot ceea ce tine de siguranta copiilor si riscurile la care se supun.
Toate produsele comercializate sunt in concordanţa cu normele si standardele de calitate europene, carucioarele si accesoriile avand ultimul standard EN iar fotoliile auto fiind omologate ECE R44/04.

Sursă foto: yoshimov/ Flickr.com.