Tema – Scrisoare către un astronaut, de preferat Neil Armstrong.
Oricare pui de mai jos vă place mai mult, trebuie să țineți cont de faptul că este vorba de o SCRISOARE, deci nu uitați de fomula de început și de cea de încheiere. Cred că veți vrea să vă adresați amical, așa că trebuie să citiți un pic despre ce înseamnă o scrisoare amicală.
Pui de compunere 1 – Dacă vreți să-i scrieți lui Neil Armstrong ar fi bine să știți câte ceva despre ce a făcut astronautul, așadar e musai să citiți despre el.
Îi puteți scrie o scrisoare prin care să îi puneți diverse întrebări, de exemplu:
– Ce înseamnă Apollo 11 pentru el?
– Au existat și momente mai amuzante atunci când a fost în misiune?
– I-a fost teamă vreodată?
Spuneți-i că-l admirați, că vreți și voi să deveniți astronauți și că ați aprecia dacă v-ar spune câte ceva despre care sunt pașii pe care trebuie să-i facă cineva pentru a avea o astfel de meserie.
Pui de compunere 2Jucăușă
Tema nu specifică faptul că astronautul trebuie să fie unul real, deci puteți să “păcăliți” un pic cerința și să spuneți că de fapt aveți un prieten pe care îl cheamă Astronaut, alintat de toată lumea Astro!
V-ați cunoscut vara trecută când ai mers la bunici și te plimbai pe o câmpie din apropiere. Toată vara ați fost buni prieteni și odată cu începerea școlii nu v-ați mai întâlnit. Scrie-i lui Astro ce ai mai făcut, unde ai fost, ce ai făcut la școală, când te întorci la bunici. Nu uita să-l întrebi și pe el care sunt noutățile.
Pui de compunere 3Astronautul prieten cu voi
Dacă tot am vorbit despre prieteni ce ar fi dacă un adevărat astronaut v-ar fi prieten? Îi scrieți câteva rânduri pentru că acum este în misiune și ați aflat de la părinți că s-a lansat o nouă instituție care trimite scrisori în spațiu.