Tema: o compunere care sa contina opinia ta despre salut ca forma a politetii

Pui de compunere 1- stiati ca…?

Poti cauta pe internet, pe Wikipedia sau Google, informatii despre salut. Scrie pe o ciorna tot ce afli nou despre:
– istoria salutului
– diversitatea salutului in functie de cultura
– evolutia salutului de-a lungul timpului
Alege din aceste informatii ce ti se pare mai interesant si surprinde-ti profesorul si colegii cu micul tau studiu despre salut.

Pui de compunere 2 – personificarea politetii

Imagineaza-ti politetea ca pe un personaj. Cum ai cunoscut-o? Intamplator sau v-a facut cineva cunostinta? Cine? Ati devenit prieteni?

Afli de la Politete ca poate lua mai multe forme. Ea se materializeaza atunci cand spunem “multumesc” si “te rog”. Atunci cand deschidem usa unei domnisoare si o lasam sa intre prima. Atunci cand cedam locul pe scaun unei persoane in varsta, etc. Una dintre formele pe care le poate lua Politetea este salutul. Imagineaza-ti un dialog cu prietena ta, Politetea, in care ea iti explica cum, cand si de ce ia forma salutului. De ce a ales mainile si privirea pentru a se materializa? Ce-i place cel mai mult la asta? Cum se simte cand lumea ii da forma salutului si cum se simta atunci cand oamenii uita sa faca asta?

Pui de compunere 3 – personal

Exprima-ti, conform cerintei, parerea personala despre salut ca forma a politetii. Salutul e gestul pe care il fac oamenii cand se intalnesc. Gandeste-te la ce ai vazut oamenii facand cand se intalnesc, care gesturi iti plac si care nu (de exemplu, mie imi plac stangerile de mana cu prietenii dar nu imi place cand matusa mea ma ciupeste de obraz de fiecare data cand ne intalnim).

Spor la scris!